Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 16:43

Στη Βουλή οι 4.000 μεταλλωρύχοι, διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους

Στη Βουλή έφθασαν οι 4.000 μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν υπέρ της συνέχισης λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

 

Λόγω της πολύωρης κινητοποίησης από νωρίς το πρωί καταγράφεται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι πλέον η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από την Πλατεία Συντάγματος έως το Χίλτον, λόγω της συγκέντρωσης των μεταλλωρύχων. Ταυτόχρονα, είναι κλειστοί και όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, που ήταν κλειστά από το πρωί, καθώς οι μεταλλωρύχοι πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αποστόλη Αλεξόπουλο.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στην Ελλάδα επένδυση που δεν υφίσταται τους νόμιμους ελέγχους και να βρίσκεται σε καθεστώς Εμφυλίου όλη η περιοχή», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο κ. Τσιρώνης προσθέτει ότι το υπουργείο δεν δέχεται εκβιασμούς μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γιώργος Χατζής ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμιά σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη.

Στη διαδήλωση έδωσε το παρών ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, που σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος που κάποιοι λένε ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι δίκαιος γιατί δεν συμπαθούν τον εργοδότη» και πρόσθεσε: «Πρώτη φορά ακούω δήθεν αριστερούς να λένε «να χάσετε τη δουλειά σας γιατί εργάζεστε στον α ή στον β».

Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να σας πετάξουν στον δρόμο, στην ανεργία», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σημειώνεται, ότι οι μεταλλωρύχοι έχουν φτάσει με 82 πούλμαν, τα οποία έχουν σταματήσει στα διόδια Αφιδνών και από την αστυνομία επιτρέπεται η κίνησή τους ανά 15, μέχρι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Εν τω μεταξύ, έκτακτα μέτρα έχει σχεδιάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να αντιμετωπίσει τις δύο παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη υπέρ και η δεύτερη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 16:46