Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 13:24

Ο καθηγητής Δ. Χριστόπουλος στο vetofm: ''Κατάπτυστη η διάταξη Λοβέρδου για την απαλλαγή των θρησκευτικών που όμως δεν κατάργησε ο κ. Μπαλτάς''

Ο καθηγητής Ιστορίας του Πάντειου πανεπιστημίου και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH) κ.

Δημήτρης Χριστόπυολος μίλησε στο vetofm με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε απο την πρόθεση της αναπληρώτριας Υπουργού Σιας Αναγνωστοπούλου να διευκολύνει την διαδικασία της εξαίρεσης των μαθητών απο τα θρησκευτικά λόγω συνείδησης. ο Κ. Χριστόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτο το σημερινο καθεστώς της εξαίρεησς γιατί υποχρεώνει τον πολίτη μαθητή να αποκαλύψει τα όποια θρησκευτικά του πιστεύω και οτι αυτό αντιβαίνει ολες τις πρακτικές που εχουν να κάνουν με τα δικαιώματα του ανθρώπου. Σημείωσε οτι κακώς ο υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης οπως κ. Μπαλτάς δεν προχώρησε στην αλλαγή της υπουργικής διάταξης και αυτό μπορεί να γίνει τώρα διευκολύνοντας τους μαθητές αλλά και τους γοενείς σε αυτή την διαδικασία. Να υπενθυμίσουμε οτι η υπευθυνη δήλωση του ίδιου του μαθητή αν είναι ενήλικος ή των γονέων του ή του νόμιμου κηδεμόνα του αν είναι ανήλικος, αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος  και ζητά την απαλλαγή απ οτο μάθημα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 13:51