Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015 09:23

Στις κάλπες οι νεοδημοκράτες για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7:00 το πρωί η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη του αρχηγού της ΝΔ.

Μετά από τρεις μήνες έντονης προεκλογικής εκστρατείας αλλά και μια αποτυχημένη προσπάθεια του κόμματος να διεξάγει τις εσωκομματικές του εκλογές στις 22 Νοεμβρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση μετρά πλέον αντίστροφα για τον επόμενο αρχηγό της.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων: των Αδ. Γεωργιάδη, Β. Μεϊμαράκη, Κ. Μητσοτάκη και Απ. Τζιτζικώστα.

Από τα 1.068 εκλογικά τμήματα, στα 200 υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα όχι ωστόσο με το σύστημα αλλά με την μη έλευση μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς έχουν τοποθετηθεί 12 κάλπες, η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεκίνησε από νωρίς το πρωί.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουν δήλωση ότι αποδέχονται τις θέσεις της ΝΔ και καταβάλλουν τα 3 ευρώ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι βρίσκονται στους καταλόγους του υπουργείου των Εσωτερικών.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε δύο φορές το Σάββατο, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Vodafone, και όλα έδειχναν ότι η σημερινή διαδικασία θα κυλήσει ομαλά εν αντιθέσει με αυτήν του περασμένου μήνα.

Και οι τέσσερις υποψήφιοι ζητούν μαζική συμμετοχή στις εκλογές, κάτι που θα προσφέρει στον επόμενο πρόεδρο ισχυρή νομιμοποίηση.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και πριν τις 23:00 αναμένεται να υπάρχει εικόνα τελικού αποτελέσματος.

Στις 7.15 άρχισε η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

πηγη:ΕΘΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015 09:26