Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 22:32

Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της δικαίωσε μεν την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» που είχε προσφύγει δικαστικά για την απόφαση του

αρμοδίου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τις εργασίες εξόρυξης,  αλλά παράλληλα έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον υπουργό (και τη διοίκηση) να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για το θέμα.

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο ΣτΕ, όπως και σωματεία εργαζομένων αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της περιοχής,  ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού, με την οποία στις 19 Αυγούστου του 2015 είχαν ανασταλεί ορισμένες εργασίες στα μεταλλεία Χαλκιδικής, με την επίκληση παράβασης περιβαλλοντικών όρων και σχετικών διαδικασιών.

 

Το ανώτατο δικαστήριο, μετά από πολλές διασκέψεις επί του θέματος, κατέληξε σε απόφαση, δικαιώνοντας την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και ακυρώνοντας την απόφαση του υπουργού περί αναστολής των εργασιών εξόρυξης. Αλλά, παράλληλα, ξαναστέλνει πίσω την όλη υπόθεση (την αναπέμπει στη διοίκηση όπως λέγεται νομικά) προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για τα θέματα που έχουν ανακύψει  και για να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες στα μεταλλεία.

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 22:35