Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 13:00

Στον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα το βραβείο "Ανδρέας Χριστοδουλίδης"

Ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές προσφύγων ή για να ενημερώσουν την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο βράβευσε απόψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση".

 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε το Λιμενικό Σώμα, ενώ απονεμήθηκε και το βραβείο "Ανδρέας Χριστοδουλίδης" στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λέσβο, Στρατή Μπαλάσκα.

"Θέλουμε να τιμήσουμε τους ήρωες του Αιγαίου που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους στα κύματα, αλλά και ανθρώπους που προσπαθούν να δώσουν στην κοινωνία την καλύτερη ενημέρωση", επισήμανε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιαννης Μουζάλας, ανέφερε για τον Στρατή Μπαλάσκα ότι "με τη δουλειά που κάνει εδώ μας έχει βοηθήσει στην πατρίδα, στη χώρα και εμένα ως υπουργό".

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, Κυριάκος Κορτέσης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την Ένωση τη βράβευση "γιατί καταδεικνύει πόσο καλή δουλειά μπορούν να κάνουν οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας".

Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας παραλαμβάνοντας το βραβείο, επισήμανε: "Η "είδηση" δεν χτύπησε φιλικά. Ήρθε κατά κύματα. Μουγκά στην αρχή και όλο και πιο βίαια, καθώς περνούσαν οι μέρες. Έπρεπε να διαλέξω αν θα έπρεπε την πείρα μου να τη μετατρέψω σε συντάξιμα χρόνια ή σε εργαλείο προκειμένου να μεταδώσω το ανθρώπινο δράμα με όρους όχι αντικειμενικότητας, αλλά ψυχραιμίας". Συγχαρητήρια επιστολή για τη βράβευση απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εκ μέρους του Λιμενικού το βραβείο παρέλαβε ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης. Ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Θανάσης Μπαμπανέβας παρέδωσε στο Λιμενικό δύο φορητούς απινιδωτές. "Μπροστά στον επιτάφιο θρήνο τα μέλη της Ένωσης της περιφέρειας καταθέτουν με σεβασμό και συγκίνηση τη μικρή τους προσφορά".

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ευχαρίστησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη διοργάνωση του συνεδρίου στο νησί και απένειμε στον πρόεδρο, Μιχάλη Ψύλο, μετάλλιο του δήμου και δύο λευκώματα, με έργα του Θεόφιλου και με μετάλλια της Λέσβου.

Επίσης, στην εκδήλωση εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Εικόνες προσφυγιάς". Παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες από τη φωτογραφική βάση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με στιγμιότυπα από τη Συκαμιά, τη Μυτιλήνη και τη Μόρια. Οι εικόνες επτά φωτογράφων αποτυπώνουν τον αγώνα των εθελοντών και των αρχών, αλλά και τον πόνο και την ελπίδα στα μάτια των προσφύγων.

πηγη:ΑΠΕ -ΜΠΕ 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 13:03