Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 19:01

Δύο Κοζανίτες στην ιδρυτική διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, υπέγραψε απο τους πρώτους ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης

Δύο Κοζανίτες στην ιδρυτική διακήρυξη. Εκτός απο τον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννιδη και ο Φώτης Ανδρεόπουλος απο το Προσήλιο Κοζάνης με σημαντική συμβολή στην δημιουργία και ύπαρξη του Ανοιχτού σχολείου Μεταναστών Πειραια.
Παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, παρουσία των υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Η ιδρυτική διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, που στόχο έχει στη σημερινή περίοδο που διανύουμε να μη βρεθεί κανένας πρόσφυγαςμόνος απέναντι στην κρίση, στην πείνα και την έλλειψη στέγης, παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, παρουσία των υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Με κεντρικό σύνθημα "Καλώς τους", άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης, του αθλητισμού, της αυτοδιοίκησης, της παιδείας και των κινημάτων αλληλεγγύης έβαλαν πρώτοι την υπογραφή τους στη συγκεκριμένη διακήρυξη.

«Το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί ένα σχέδιο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των προσφυγόπουλων για όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ οργανώνουμε την υποδοχή, φιλοξενία και εγκατάσταση των προσφύγων στη χώρα. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά γι όλους αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Ειδομένη «ντροπή για την Ευρώπη».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς είπε ότι προσφυγικό πρόβλημα είναι μια παγκόσμια πρόκληση που μπορεί να δοκιμάσει τη χώρα μας για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. Σημειώνοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν εμπλέκεται ευθέως, αλλά στο βαθμό που ο πολιτισμός αποτελεί συνθήκη ζωής, ανέφερε ότι το υπουργείο κινητοποιεί καλλιτέχνες και διανοούμενους, ώστε να μπορέσουν με οποιοδήποτε τρόπο να προσφέρουν.
Σε αυτό το σημείο προανήγγειλε για τις αρχές Απριλίου μια μεγάλη συναυλία στο ΣΕΦ με χαμηλό εισιτήριο, ενώ ανέγνωσε ένα ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες και διανοούμενους όλου του κόσμου, στο οποίο υπάρχουν αναφορές στο κλείσιμο των συνόρων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Έλληνες για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε πριν τρεις εβδομάδες και η οποία δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει ή να καθοδηγήσει κανέναν.

Την ιδρυτική διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες υπογράφουν ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπαλαβίλας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, οι υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, οι δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Λέσβου Σπύρος Γαληνός, η Κατερίνα Αρβανίτη από Το σπίτι της Καρδιάς Σάμου, η Giovvanni Leri, περιφερειακός εκπρόσωπος για τη νότια Ευρώπη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Φώτης Ανδρεόπουλος από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, ο Παναγιώτης Γιαννάκης πρώην μπασκετμπολίστας, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μουσικοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 07:42