Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 14:04

NY Times: Η Ελλάδα σπάει το 'τρίγωνο της διαπλοκής' στην τηλεόραση

Εκτενές άρθρο του αμερικανικού μέσου αναφέρεται στη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών, τις αντιδράσεις και το μέλλον της τηλεόρασης στην Ελλάδα της κρίσης
AdTech Ad

Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τον "πλήρη έλεγχο" των μέσων ενημέρωσης. Το άλλοτε πανίσχυρο σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τη δημοπράτηση των αδειών, ο Νίκος Παππάς, στενός σύμβουλος του Τσίπρα, έχει πει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ρυθμίσει έναν άναρχο τομέα.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Παππάς αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους Eυρωπαίους εταίρους της να διεξαγάγει τη δημοπρασία και πως, «όπως όλοι οι Έλληνες, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα πρέπει τελικά να πληρώσουν το μερίδιό τους».

«Επί 27 χρόνια, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούσαν χωρίς άδειες», είπε, σύμφωνα πάντα με τους New York Times. «Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλειστό ολιγοπώλιο κατεστημένων συμφερόντων σε μια αγορά που θα έπρεπε να είχε ανοίξει από την αρχή. Οι φόροι δεν πληρώνονταν, ο δανεισμός ήταν υπερβολικός (περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ) και δεν υπήρχε διαφάνεια».

 

ΠΗΓΗ NEW YORK TIMES/ΦΩΤΟ SOOC

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 14:06