Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 10:39

Άνοιξε πριν από λίγο η Εγνατία Οδός χωρίς ρεύμα 40 χωριά στην Π.Ε. Κοζάνης

Πριν από λίγο η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έδωσε το πράσινο φως για να ανοίξει η Εγνατία οδός για την κίνηση των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων πάνω από 3,5 τόμους από τον κόμβο της Σιάτιστας

 στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας οδού  καθόλη την διάρκεια της νύκτας αποχιόνιζαν μια διαδρομή  περίπου  130 χλμ από την Κοζάνη  έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα  κυκλοφορίας προκειμένου να κρατήσουν την  ανοικτή την οδό τουλάχιστόν για τα αυτοκίνητα. Περίπου τετρακόσιες νταλίκες ήταν ακινητοποιημένες κατά μήκος της Εγνατίας οδού από τον Πολύμυλο την Σιάτιστα έως και τα Γρεβενά και μόλις πριν από λίγο η αστυνομία μετά από έλεγχο που έκαναν τα συνεργεία της έδωσε την άδεια για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή σφοδρή χιονόπτωση είναι πολλά. Πάνω από σαράντα χωριά στα πεδινά της Κοζάνης και στα ορεινά του Βοίου είναι από χθες αργά την νύκτα χωρίς ρεύμα, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ παρότι ελέγχουν όλη την γραμμή μεταφοράς δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το πρόβλημα που προκάλεσε την διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στα χωριά αυτά έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται και προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση τους.

Στα Γρεβενά όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος κατά την διάρκεια της νύκτας επιστρατεύτηκε αποχιονιστικό μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο προκειμένου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει στην Αλατόπετρα Γρεβενών και να παραλάβει πρόσφυγα σοβαρό πρόβλημα υγείας για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης.

Υπάρχουν πολλοί κτηνοτρόφοι που δήλωσαν    ότι από την χιονόπτωση έχουν αποκλειστεί οι μονάδες τους έτσι γκρέιντερ της περιφέρειας και των δήμων έχουν επιστρατευθεί για να ανοίξουν οι αγροτικοί οδοί στο Λιβαδερό τον Μεταξά, και τα Σιδερά Κοζάνης.

Τα σχολεία σε όλη την δυτική Μακεδονία με αποφάσεις των δημάρχων παραμένουν κλειστά.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 10:44