Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 17:44

Σφοδρές διαμαρτυρίες γονέων για την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Παδείας να μειώσει κατα 20% τους φετινούς εισακτέους σε συγκεκριμένες σχολές ΑΕΙ

Η επιστολή γονέα για τη αιφνιδιαστική αλλαγή των δεδομένων των πανελλαδικών εξετάσεων κι ενω οι υποψήφιοι εχουν δηλώσει τις επιλογές τους.
 
Μολις χθες το βράδυ ο Υπουργός Παιδείας Κ, Γαβρόγλου υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία μειώνεται ο αριθμός τω ν εισακτέων στις "περιζήτητες σχολές"
 Ιατρική , Νομική , Πολυτεχνείο και αυξάνεται στις χαμηλόβαθμες. Η αριστεία για αλλη μια φορά τιμωρείται!!!!
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά που όλο το χρόνο προετοιμάζονται σκληρά για να διεκδικήσουν θέση στο όνειρό τους σήμερα το πρωί ξύπνησαν με 20% λιγότερες πιθανότητες επίτευξης του στόχου!!!!!!!!! Και όλα αυτά ΜΟΛΙΣ  ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!

Το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι τις εισηγήσεις αυτές  κάνουν  οι Πρυτάνεις !
Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο από τότε που ξεκίνησε η κρίση και κάθε χρόνο το Υπουργείο  παραβλέπει τις εισηγήσεις των Πανεπιστημίων και αυξάνει τις θέσεις!!!!!! ή τις διατηρεί στα επίπεδα του προηγουμένου έτους.
Το βασικό όμως είναι οτι οι εισηγήσεις των Πανεπιστημίων μιλούν για μείωση θέσεων 30% σε βάθος πενταετίας και ο Υπουργός έκανε μείωση 20% σε δύο μήνες!!!!!!  
Θεωρούμε καταχρηστική την ενέργεια του Υπουργείου διότι οι μαθητές εαν γνώριζαν την μείωση θέσεων νωρίτερα μπορεί να διάλεγαν να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα που θα τους άνοιγε και άλλο πεδίο εισαγωγής. Να σας θυμίσω ότι η ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις Λυκείων 2017 έληξε στις 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!


Η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλη προχειρότητα και ειδικά εαν αυτή σχετίζεται με το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών της!!!!!
Πιστεύω ότι πρέπει να παρέμβουμε στο να αρθεί η απόφαση γιατί αυτό αφορά σε χιλιάδες παιδιά και γονείς!!!

Γονέας μελος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Αρσακείων Σχολείων 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 08:02