Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 08:56

Κινδυνεύει με αναπηρία το θύμα των σκυλιών. Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανεπανόρθωτες ζημιές που μπορεί να αφήσουν αναπηρία στην άτυχη 49χρονη γυναίκα προκάλεσαν οι δαγκωματιές των δύο σκύλων. Αυτό ανέφερε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ιατρός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου.

Η γιατρός είχε εφημερία όταν μετέφεραν τη γυναίκα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Επίσης τυχαίνει να είναι γειτόνισσα του ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας Cane Corso (ιταλικός μολοσσός) που το βράδυ της Δευτέρας όρμηξαν στην 49χρονη και με τα δόντιά τους ξέσκισαν το πόδι της, ενώ δεν σταματούσαν να την δαγκώνουν παντού στο σώμα της. Χθες άλλωστε ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο δικαστήριο ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο ιταλικών μολοσσών για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, αλλά το δικαστήριο ανέβαλε για την Τρίτη 28 του μήνα μετά από παρέμβαση του δικηγόρου της γυναίκας. Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη των σκύλων είχε ζητήσει και ο ίδιος αναβολή επειδή δεν παρίστατο η μηνύτρια, που όμως απορρίφθηκε. 

«ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ»

Η εισαγγελέας της έδρας πριν προτείνει την αναβολή της υπόθεσης ρώτησε αν κάποιος στο ακροατήριο γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η παθούσα κι αν θα μπορούσε να καταθέσει. Τότε, μίλησε η γιατρός και γειτόνισσα του κατηγορουμένου, που ήταν εκεί μαζί με το σύζυγό της - ο οποίος είναι ένας από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μαζί με δύο ακόμα γειτόνισσες και έναν αστυνομικό. Μάλιστα, η γιατρός γνωρίζοντας την κατάσταση της παθούσας και με την προτροπή της εισαγγελέα, πρόσθεσε πως οι δαγκωματιές στο πόδι και τα γεννητικά της όργανα προκάλεσαν βλάβες «σε βαθμό αναπηρίας» και η νοσηλεία της θα είναι μακροχρόνια εδώ και σε νοσοκομεία της Αθήνας, όπου θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές πλαστικές. Ο συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασε έντονα για την παρέμβαση της γιατρού και το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα. Στο διάστημα που μεσολάβησε ήρθε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της παθούσας, μεταφέροντας την επιθυμία της να αναβληθεί η εκδίκαση ώστε να καταθέσει η ίδια αυτό που πέρασε. 

«ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ»

Η 49χρονη που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα χρειαστεί να κάνει πολλές πλαστικές επεμβάσεις για να αποκαταστήσει τους κατεστραμμένους τένοντες. Μιλώντας στην “Ε” για την επίθεση που δέχτηκε είπε ότι αρχικά δέχθηκε δαγκώματα από τον ένα σκύλο και παρότι πονούσε φριχτά δεν έπεσε αμέσως στο έδαφος. Ομως ο σκύλος δεν άφηνε το πόδι της και αφού έκοψε ένα κομμάτι κρέας τα δόντια του έφτασαν στο κόκαλο. Οταν η γυναίκα έπεσε στο έδαφος, της επιτέθηκε και άρχισε να τη δαγκώνει και ο δεύτερος σκύλος σε όλο της το σώμα. “Για λίγα δευτερόλεπτα νόμισα ότι ήρθε το τέλος μου αλλά τότε εμφανίστηκε ένας περαστικός κύριος και με έσωσε. Αν ήταν κάποιο παιδί στη θέση μου θα το είχαν σκοτώσει. Καθημερινά από εκεί περνούν εκατοντάδες παιδιά και δεν θέλω να σκεφτώ τι θα τους είχε συμβεί αν δέχονταν επίθεση από τα σκυλιά”, μας είπε η τραυματισμένη γυναίκα.

πηγη: εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ |Ν.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 09:01