Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:37

Χρήστος Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται σε διεθνές το αεροδρόμιο της Καστοριάς

«Την προώθηση του έργου της Εθνικής σιδηροδρομικής Εγνατίας ως σημαντικό πυλώνα για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της χώρας» έθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης 

κατά την διάρκεια της ομιλίας του στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της περιφέρειας που πραγματοποιείται  στο Εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης. Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι η σιδηροδρομική Εγνατία που θα συνδέει την Ελλάδα με την Σερβία και την Ευρώπη θα διέρχεται και από την δυτική Μακεδονία.

Μίλησε για την αναβάθμιση του τοπικού αεροδρομίου της Καστοριάς σε διεθνές, σε συνδυασμό με την λειτουργία φορέα που θα αναλάβει την έκθεση και προβολή  της παραγωγής των γουνοποιών της περιοχής.  Η δυτική Μακεδονία  έχει ένα σπουδαίο υδάτινο πλούτο αφού διαθέτει το 60% των επιφανειακών υδάτων της χώρας. Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων που θα κάνει πιο ευέλικτη την πρόσβαση ενώ θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Έκανε ξεχωριστή αναφορά ως δείγμα καλής πρακτικής, στο σχέδιο Βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου Κοζάνης ύψους 18 εκ € που θα γίνει σε συνεργασία με τον ΟΣΕ στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Επεσήμανε ότι η περιοχή διαθέτει αρκετά φράγματα αλλά δεν έχει τα αντίστοιχα αρδευτικά έργα που θα αρδεύουν τις αγροτικές εκτάσεις.

Καταλόγισε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις σε ότι αφορά την χάραξη του Ε65, τόνισε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το μεσαίο κομμάτι του οδικού άξονα και βρίσκεται σε καλό σημείο η εξέλιξη του έργου που αφορά το νότιο τμήμα του.

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κάλεσε τους φορείς της δυτικής Μακεδονίας με βάση τα πλεονεκτήματα της περιοχής να σχεδιάσουν τις επιλογές τους και με βάση αυτές το υπουργείο Υποδομών να προωθήσει τα έργα Μεταφορών και Δικτύων.

ΠΗΓΗ: απε μπε|ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 21:16