Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 14:57

Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς- Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες. Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου.
Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη

στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετείχαν και συμβολαιογράφοι, δεδομένου ότι οι πιέσεις στην κυβέρνηση από τους θεσμούς και τις τράπεζες για το ζήτημα είναι ασφυκτικές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες:

Συγκριμένα, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

 

Μετά τη συνάντηση αναμένεται η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν στο εξής σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών, μεταδίδει το in.gr.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των τραπεζιτών προχώρα στην ένταση της καταστολής για την διευκόλυνση των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. Έχουν σκοπό να “βοηθήσουν” τους “υγιείς επιχειρηματίες” που θέλουν να “επενδύσουν” στη χώρα κάνοντας πλιάτσικο στο βιός του λαού.

Η απόφαση για ένταση της καταστολής, ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής στα ειρηνοδικεία και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι μέτρα πρόκληση και έχουν ευρύτερες προεκτάσεις καταστολής εργατικών κινητοποιήσεων.

Τα μέτρα που φέρνει η τρίτη αξιολόγηση ξετυλίγονται ένα, ένα και δείχνουν τη στόχευσή τους που είναι να μπει το Εργατικό και λαϊκό κίνημα στο γύψο, να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας, να μην τολμάνε οι εργάτες να διεκδικούν τα αυτονόητα. Αυτή είναι η “δίκαιη” ανάπτυξη. Δεμένη χειροποδαρα η εργατική τάξη, να παράγει όλο τον πλούτο και να μην μπορεί να ανασάνει .

Καλούμε τα συνδικάτα, τις λαϊκές Επιτροπές, στην πρόκληση της κυβέρνησης να απαντήσουν, με ένταση της πάλης για την προστασία του λαού από το πλιάτσικο που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τραπεζίτες και ξένα funds, στο μόχθο και τον κόπο του λαού να αποκτήσει ένα κεραμίδι.

Κανένας μόνος του και στη “δίκαιη” ανάπτυξη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.  

Όλοι σήμερα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα 6:30μμ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 15:02