Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 07:34

O Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Σαράντος Αλεξανδρής για τις δηλώσεις Καρυπίδη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

 Για την  ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας «Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής

και των εργαζομένων στη ΔΕΗ» αμέσως μετά τη ψήφιση του καταστροφικού νόμου 4533, (ΦΕΚ Α 75 - 27-04-2018), από τη κυβερνητική  πλειοψηφία για την εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων προκαλούν ερωτηματικά για τον αγώνα μας ο όποιος συνεχίζεται με την ίδια ένταση.   

Παρά τις τροποποιήσεις του υπουργού στο νομοσχέδιο - κυρίως για να υπερβεί η κυβέρνηση τις «αντιρρήσεις» βουλευτών της στην ψήφιση του - αυτές δεν άλλαξαν το καταστροφικό του χαρακτήρα ούτε απέφεραν ουσιαστικές βελτιώσεις προς όφελος των εργαζομένων. Επίσης η  αύξηση του  ποσοστού του ειδικού τέλους και η συνέχιση της τηλεθέρμανσης υπέρ των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως σημαντική επιτυχία όπως ισχυρίζεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Νόμος που ψηφίστηκε είναι καταστροφικός για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους, διαλυτικός για τη ΔΕΗ και προκλητικά ευνοϊκός για τους κρατικοδίαιτους «αεριτζήδες» στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση με τον νόμο ξεπουλάει και διαλύει τη ΔΕΗ και αφήνει στον «αέρα» τους εργαζόμενους.

 

Η μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΔΕΗ και των πολιτών στις 25 Απρίλη στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της, πιστοποιεί με το καλλίτερο τρόπο ότι ο αγώνας μας δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί με δυναμικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα πρέπει να καταστήσουν ανενεργό τον συγκεκριμένο νόμο.

 

Αγωνιζόμαστε με ενότητα και αγωνιστικότητα για τη σωτηρία των λιγνιτικών μονάδων και της ΔΕΗ. Για την προοπτική ανάπτυξης των λεκανοπεδίων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Είναι δίκαιο και θα το κάνουμε πράξη.

 

 

Μεγαλόπολη  1-5-2018

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  Σαράντος

 

Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών Μεγαλόπολης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 07:42