Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 20:29

Η Θεοδώρα Τζάκρη ανακοινώνει οτι μεταφέρεται από την Κοζάνη στην Έδεσσα το Παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ)

2000 φοιτητές κάθε Σαββατοκύριακο στην πόλη
Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ)
ενέκρινε τη μεταφορά του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας από την Κοζάνη στην Έδεσσα και πιο συγκεκριμένα στο χώρο όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Στην ίδια συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τις εργασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να καταστεί ο χώρος κατάλληλος για τη λειτουργία του Ανοιχτου Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Έδεσσας.
 Στο Παράρτημα της Έδεσσας θα λειτουργήσουν 6 Προπτυχιακά και 35 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή περισσότεροι από 2000 φοιτητές από τους νομούς Πέλλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας κλπ θα παρακολουθούν τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών τους στην πόλη της Έδεσσας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά και από αυτή την εξέλιξη, ανοίγει και ο δρόμος για τη διεκδίκηση από την πόλη της Έδεσσας και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων.
Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για τη σύσταση του Παραρτήματος και τη μεταφορά της έδρας από την Κοζάνη στην Έδεσσα έχει αποσταλεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για δημοσίευση. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης θα ακολουθήσει η έγκριση του πρωτοκόλλου συνεργασίας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ Δήμου Έδεσσας και της Διοίκησης του ΕΑΠ θα γίνει αμέσως μετά στην Έδεσσα.
 
Πηγή: pellanews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 20:34