Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 08:31

Στην συνοδεία του Γρηγόρη Δημητριάδη ο «νταής» αστυνομικός;

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης φέρεται να ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο «επίσημος» επιβάτης του αυτοκινήτου, που αφού

παραβίασε το κόκκινο, οι αστυνομικοί συνοδοί του επιτέθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή ο οποίος έκανε το λάθος να διαμαρτυρηθεί επειδή κινδύνεψε να χτυπήσει. Το αποκαλυπτικό βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου, ξεσηκώνοντας γενική κατακραυγή και σφοδρές αντιδράσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι στιγμής απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες δηλώνοντας: «Έχουμε πλήρη άγνοια για το θέμα. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Υπάρχει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται, ότι το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας αστυνομικός φωνάζει, χτυπάει και πετάει στο έδαφος τον μοτοσυκλετιστή, του οποίου το δίκυκλο έχει πέσει στην άσφαλτο, ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος φωνάζει σε περαστικό που προσπαθεί να παρέμβει για να σταματήσει τον ξυλοδαρμό.

Το βίντεο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος καταγγέλλει πως «πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς υπουργού. Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας». «Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον "επίσημο" έφυγε κατ' ευθείαν», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Μετά την καταγγελία αλλά και τις εικόνες που ήρθαν στο φως, δημοσιεύματα αναφέρανε ότι η συγκεκριμένη μηχανή άνηκε στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και είχε διατεθεί στη φρουρά του πρωθυπουργού, ενώ το κυβερνητικό αυτοκίνητο που συνόδευαν οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσε ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Έρευνα για το ζήτημα - μετά τον σάλο που ξέσπασε- ξεκίνησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».
 

Η ερώτηση Ραγκούση και η (μη) απάντηση Χρυσοχοΐδη

Επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε, σε πρώτη φάση, με μια ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή κατέθεσε ερώτηση βάσε ενός βίντεο που αναρτήθηκε από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Ισχυρίζεται ακόμη πως δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό και ήταν ένας απλός έλεγχος. 

«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα" ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του "Ρουβίκωνα", ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή», αναφέρει το υπουργείο και συνεχίζει: 

«Σε ό,τι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής: Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί. Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν. Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ορμανικού τύπου δημοκρατία». «Με την ανακοίνωσή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης, επιχειρεί πλέον απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», τονίζει ο κ. Ραγκούσης και συνεχίζει: 

«Αντί να δώσει στη Βουλή τις απαντήσεις που νομίζει σωστές, τόλμησε να μας εγκαλέσει γιατί της υποβάλλαμε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για ένα σύνολο παραβατικών συμπεριφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Εμείς λοιπόν μετά τη χυδαία και αντιδημοκρατική αντίδραση της κυβέρνησης όχι απλώς επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που καταθέσαμε αλλά επιμένουμε:

  • Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό;
  • Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;
  • Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου στο οποίο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί και που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα;»

«Όσο για τις φθηνές ανοησίες περί Ρουβίκωνα, είναι οι ίδιοι οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης που μπορούν να αποδείξουν πως αυτές δεν ισχύουν. Απλούστατα διότι έχουν "τελειώσει" τον Ρουβίκωνα από 8 Ιουλίου 2019, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 09:34