Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 22:27

Εμβολιάστηκαν «γαλάζια» στελέχη απο τον Δήμο Θεσσαλονικης αντί για παιδιά με αναπηρία. Εκτος ΝΔ με απόφαση του κόμματος, τις παραιτήσεις τους ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονικης

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, στελέχη της ΝΔ πήραν τη σειρά στη διαδικασία των εμβολιασμού από παιδιά με αναπηρία αλλά και ηλικιωμένους. 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ενημερώσει στα μέσα Φεβρουαρίου τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» για την ακύρωση της πρώτης δόσης των προγραμματισμένων εμβολιασμών για τις 16 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη και στο Παράρτημα «ο Άγιος Παντελεήμονας», πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων.

Στις 16 Φεβρουαρίου υπήρξαν καταγγελίες για τον εκτός σειράς εμβολιασμό 24 ατόμων που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα, στις 16 Φεβρουαρίου, με τα άτομα αυτά να είναι επιφανή στελέχη της ΝΔ αλλά και μέλη των οικογενειών τους. 

Μετά από τις καταγγελίες για παράτυπους εμβολιασμούς η εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης διέταξε την διενέργεια έρευνας, όμως στο κάδρο έχουν ήδη μπει τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Στο επίκεντρο, ωστόσο, βρίσκεται και η  πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Βασιλική Νάκου, η οποία έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα.

«Το πλιάτσικο ξεπέρασε κάθε όριο»

Το θέμα αναδεικνύει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει παράτυπο εμβολιασμό 24 γαλάζιων στελεχών και κάνει λόγο για «πλιάτσικο εκτός ορίων». 

Αναλυτικά

Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. 

Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. 

Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία.

Είχε προηγηθεί αιχμηρή ανακοίνωση από την τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του κόμματος, Θεανώ Φωτίου, η οποία ζήτησε την αποπομπή της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλικής Νάκου.

Καταλόγισε δε τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, την οποία κατηγορεί και για ψευδείς δηλώσεις στη Βουλή.

Τους… παραιτούν μετά τον σάλο

Μέσα σε αυτό το κλίμα η διοίκηση Ζέρβα αναγκάστηκε να δράσει με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να ζητά απαλλάσσει σήμερα από τα καθήκοντά τους τα δύο στελέχη, Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσο Τσαβλή.  

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης

Χθες, άλλωστε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκανε παρέμβαση για το θέμα με βάση καταγγελίες για τα ιδρύματα «Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμων», όπου φέρονται να εμβολιάστηκαν 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με αυτά, ενώ η τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού ήταν η 16η Φεβρουαρίου.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όμως, επιχειρεί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία έσπευσε να διαγράψει τα δύο προαναφερθέντα στελέχη από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Αμετακίνητη και προκλητική

Καμία επίπτωση, πάντως, δεν προκύπτει, προς το παρόν, για την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βασιλική Νάκου, επίσης κεντρικό στέλεχος της Ν.Δ., η οποία σε χθεσινή της απάντηση για το περιστατικό δεν δίστασε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στον ΕΟΔΥ και στους γιατρούς.

Μιλώντας στο Mega η κ. Νάκου δήλωσε σχετικά «εμείς κάναμε τη διαδικασία που αφορά στις λίστες από τα τέλη Δεκεμβρίου και δώσαμε όλους εκείνους που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Περιθαλπόμενους και εργαζόμενους. Το κέντρο φιλοξενεί περίπου 700 ανθρώπους. Κάναμε όλο τον συντονισμό, η διαδικασία ολοκληρώθηκε τέλος Δεκεμβρίου. Η διαδικασία του εμβολιασμού ανήκει στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που συζητάμε, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, παρότρυνε τους γιατρούς να δουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να κάνουν τα εμβόλια. Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα. Εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για τη διαδικασία της λίστας ονομάτων στο τέλος Δεκεμβρίου και της προετοιμασίας των χώρων. Στείλαμε τη λίστα στο υπουργείο Υγείας. Δεν γνωρίζαμε ότι θα περισσέψουν κάποια εμβόλια. Ο ΕΟΔΥ έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαδικασία των εμβολιασμών. Η λίστα δόθηκε τον Δεκέμβριο. Ρώτησα να μου πουν ποιοι ήταν στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έδωσε αυτή την εντολή. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία των ανθρώπων».

Από τον ΕΟΔΥ βέβαια λέγεται ότι οι εμβολιασμοί γίνονται στη βάση λίστας που δεν την καταρτίζει αυτός και σίγουρα η καταγγελία που αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία σχετίζονται άμεσα με την πρόεδρο του ιδρύματος μένει να διαλευκανθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και η πρόεδρός του Βασιλική Νάκου έχουν απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η «Εφ.Συν.»:

πηγη; εφ συντακτων

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 22:47