Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 12:40

Πτολεμαΐδα: Τεχνικό κλιμάκιο Κινέζων της CMEC ακτινογραφεί την «Μελίτη ΙΙ» και τα ορυχεία της Φλώρινας

του Σπύρου Κουταβα

Στην Πτολεμαΐδα αναμένεται σήμερα το απόγευμα, κλιμάκιο τεχνικών της Κινέζικης εταιρίας CMEC προκειμένου  να επισκεφθεί τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις της μονάδας Μελίτη Ι  στην Φλώρινα.

 

Η αποστολή των Κινέζων αποτελείται από επτά στελέχη με εμπειρία στην ανάπτυξη τεχνικών έργων, στην κατασκευή  ενεργειακών μονάδων,  με ειδίκευση στις εξορύξεις ορυκτών καυσίμων όπως λιγνίτες & λιθάνθρακας με επικεφαλής τον  WANG JINWEI και τους συνοδεύουν οκτώ υψηλόβαθμα υπηρεσιακά  στελέχη της ΔΕΗ, με επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου διοίκησης της ΔΕΗ Νικόλαο Δουζίνα.

Αποστολή του κλιμακίου είναι να αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια τις υπάρχουσες υποδομές για την κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ, να ενημερωθεί και να δει από κοντά τις περιοχές και την κατάσταση των ορυχείων που θα αναλάβουν την τροφοδοσία της νέας μονάδας.   

Την Τρίτη θα επισκεφθούν την μονάδα στην Μελίτη της Φλώρινας όπου ο διευθυντής του Σταθμού Δημήτριος Παπαβραμίδης θα τους ξεναγήσει στην πιο νέα Λιγνιτική μονάδα που διαθέτει η ΔΕΗ και θα τους ενημερώσει για τις υποδομές που έχουν προβλεφθεί για την κατασκευή και δεύτερης μονάδας. Θα ακολουθήσει περιήγηση και αποτύπωση της κατάστασης στα ορυχεία που προβλέπονται να τροφοδοτήσουν την νέα μονάδα όπως το ορυχείο της Αχλάδας που βρίσκεται σε λειτουργία και ανήκει σε ιδιώτες, το ορυχείο της Βεύης που ανήκει κατά 45% στην ΔΕΗ,  καθώς και το ορυχείο Κλειδίου που δεν έχει προχωρήσει η διάνοιξή του.

Σε μια συνάντηση εργασίας που θα γίνει την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού κέντρου δυτικής Μακεδονίας ο διευθυντής Στέφανος Παλαβός και το στέλεχος της ΔΕΗ Χρήστος Κολοβός θα ενημερώσουν κάθε λεπτομέρεια την κινεζική αντιπροσωπεία για την υφιστάμενη κατάσταση των ορυχείων τις διαθέσιμες και εκμεταλλεύσιμες ποσότητες λιγνίτη που διαθέτουν, την σχέση εξόρυξης καθώς και την ποιότητα του ορυκτού καυσίμου. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη στο Νότιο πεδίο το μεγαλύτερο επιφανειακό ορυχείο των βαλκανιων καθώς και στον ισχυρότερο ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ που είναι ο Αγ. Δημήτριος ισχύος  1560 MW.

Η επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου στην λιγνιτική λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας είναι καθοριστικής σημασίας, αφού από την έκθεση των συμπερασμάτων που θα συντάξουν οι τεχνικοί της CMEC, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες και το υλικό το οποίο έχει προσκομίσει στο πρόσφατο παρελθόν η ΔΕΗ, θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις των Κινέζων.

Ο σχεδιασμός της ΔΕΗ προβλέπει την κατασκευή μονάδας ισχύος 450MW, ύψους 750 εκατ ευρώ, με υψηλό βαθμό απόδοσης 41,5% και λιγνίτη με μεγάλη θερμογόνο δύναμη.

Στο κοινοπρακτικό σχήμα θα συμμετέχουν η CMEC, η ΔΗΕ, και οι ιδιώτες που διαθέτουν ορισμένα ορυχεία στην περιοχή ης Φλώρινας. Το ύψος του ποσοστό συμμετοχής του εκάστοτε εταίρου σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου Μανώλη Παναγιωτάκη θα αποτιμηθεί από διεθνή οίκο αξιολόγησης. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 12:43