Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:51

Κριτική Παναγιωτάκη στην επιτροπή της βουλής για τους χειρισμούς του παρελθόντος

Ευθύνες σ΄ εκείνους που είτε επειδή δεν επέδειξαν την απαραίτητη βούληση, είτε ολιγώρησαν στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, επέρριψε στον δεύτερο κύκλο της παρέμβασής του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ,

Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αποεπένδυση που αφορά λιγνιτικές μονάδες.

«Εσείς κυβερνούσατε, αν θέλετε να το πούμε έτσι. Και εσείς οδηγήσατε στις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα και αναγκαζόμαστε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εφαρμόζουμε πράγματα, που άλλες εταιρείες στο εξωτερικό κάνουν δεκαετίες για να τα εφαρμόσουν» ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης και επέμεινε:«Και φυσικά, τουλάχιστον κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, διότι το 2014, από τη μια μεριά αποφασίζατε την Πτολεμαίδα 5 και από την άλλη συμφωνήσατε να μην πάρει η χώρα δωρεάν πιστοποιητικά διοξειδίου του άνθρακα. Γιατί, όταν πήγα για πρώτη φορά στη μόνιμη αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες, η πρέσβης κ. Παπαδοπούλου μου είπε "μα, τι μου λέτε για δωρεάν πιστοποιητικά; Οκτώ μήνες δουλεύαμε για να μην πάρουμε δωρεάν πιστοποιητικά". Σας παρακαλώ κάποτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων και πρόσθεσε: «Είμαστε αδικαιολόγητοι εμείς, αν θεωρούμε ότι μπορούμε να τους ξεγελάσουμε. Και αν νομίζουμε ότι δεν μας αφορούν όλα όσα γίνονται στην ΕΕ και αν θεωρούμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε αντίθετα πράγματα».

Αναφερόμενος στην απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι οι προτάσεις που έγιναν ήταν αρχικά ότι θα έπρεπε να αποεπενδυθούν η Μελίτη και το Αμύνταιο. «Δεν το δέχθηκαν οι θεσμοί αυτό και αντιπρότειναν τη Μεγαλόπολη. Μετά από τη συζήτηση αυτή φτάσαμε στην απόσχιση της Μεγαλόπολης. Αλλά θα πρέπει να μη διαφεύγει από την προσοχή μας ότι το λιγνιτικό κοίτασμα της Μεγαλόπολης, μετά από 15 το πολύ χρόνια, θα εξαντληθεί».

Για το προβλεπόμενο σχέδιο εθελουσίας εξόδου, σε εφαρμογή των προβλέψεων του σχεδίου νόμου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είπε ότι το κόστος του δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, αλλά σίγουρα το ποσό για την υλοποίηση του προγράμματος θα βαρύνει την επιχείρηση. «Πάντοτε οι εθελούσιες βοηθούν και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους. Είναι ένα έξοδο, το οποίο θα αποσβεστεί και θα γίνει με τρόπο, ώστε οι εργαζόμενοι να ικανοποιηθούν όπως πρέπει» είπε ο κ. Παναγιωτάκης. Ανέφερε, εξάλλου, ότι το προσωπικό που θα παραμείνει, θα απασχοληθεί καθαρά με όρους οικονομίας, δηλαδή, θα είναι εργαζόμενοι που θα χρειάζονται. «Δεν θα έχουμε υπεράριθμο προσωπικό. Υπενθυμίζω ότι επί των ημερών μας για πρώτη φορά έγιναν μεταθέσεις προσωπικού, από μονάδες οι οποίες είχαν κλείσει για χρόνια και οι εργαζόμενοι το δέχθηκαν διότι κατανόησαν την λογική του θέματος και γιατί εφαρμόστηκαν κριτήρια αντικειμενικά με κοινωνικό πρόσημο» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:54