Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 16:11

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Στη «μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ - Ανέξοδη κριτική από παράγοντες της Τ.Α. 

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαπιστώνει ότι τις τελευταίες ώρες εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης προσπαθούν να μεταβιβάσουν ευθύνες και να κατηγορήσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για τις πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές -κυρίως- στα βόρεια προάστια της Αττικής. 

Με ευθύνη, αφενός απέναντι στους εκατοντάδες συναδέλφους μας που βρίσκονται στη «πρώτη γραμμή» αδιάλειπτα εδώ και ημέρες και αφετέρου στους καταναλωτές (για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται) αλλά και με ιδία αντίληψη από τα «μέτωπα» θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής: 

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κυρίως από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης (Μ.Τ. και Χ.Τ.). Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ «βρίσκονται έξω» και επιχειρούν από την πρώτη στιγμή και κάτω από αντίξοες συνθήκες (ειδικά στην Αττική, από την Κυριακή 15/2). Η προσπάθεια όλων των συναδέλφων είναι μεγάλη παρά το γεγονός ότι τελευταία ενισχύθηκαν και με συνεργεία από άλλες περιοχές (πχ. Πελοπόννησο) επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ. Όμως, ειδικά στις βόρειες περιοχές της Αττικής η πτώση δέντρων δημιουργεί ένα σύνθετο πρόβλημα που καθιστά αν όχι αδύνατη , τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια προσέγγισης στα σημεία όπου υπάρχουν βλάβες, από τα συνεργεία. Και αυτό γιατί η επισκευή της βλάβης και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γίνεται αφού προηγηθούν δύο άλλα στάδια: α) η διάνοιξη του δρόμου / αποχιονισμός και β) η κοπή του δέντρου και η απομάκρυνσή του για τα οποία δεν ευθύνονται προφανώς οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ!  

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και τα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών που είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της μεγάλης προσπάθειας των τεχνικών είναι προκλητικό να ακούγονται (την ώρα που οι συνάδελφοι τεχνικοί δίνουν τη μάχη) δηλώσεις όπως αυτές του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη σε τηλεοπτικό σταθμό (OPEN) «Δεν έκαναν τίποτα και ήταν αραγμένα (τα συνεργεία)» ενώ (μάλλον) αναιτιολόγητα είπε σε άλλο κανάλι (ΣΚΑΪ),: «Μακάρι να είχαμε αναλάβει να συνδέσουμε και τα καλώδια , θα το είχαμε κάνει...» 

Ευτυχώς για τους καταναλωτές  δεν βρίσκεται ο κ.Πατούλης αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ και οι εργαζόμενοι του στις πληγείσες περιοχές, από την πρώτη στιγμή,  αποκαθιστώντας την ηλεκτροδότηση. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 16:21