Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 11:37

Εικονικό σχολείο: Δημιουργήθηκε από επιστήμονες για την καταπολέμηση της κοινωνικής φοβίας

391725_bildeΕιδικοί του πανεπιστημίου της Florida σε συνεργασία με την εταιρεία Better Place δημιούργησαν μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσομοιώνει το σχολικό περιβάλλον. Με αυτή την πλαφόρμα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά που εμφανίζουν προβλήματα κοινωνικού άγχους να...

εξοικειωθούν με διάφορες καταστάσεις που συναντούν και σχολείο.

Οι ειδικοί πιστεύουν οτι με αυτόν τον τρόπο, σκηνοθετώντας δηλαδή μία σειρά από περιστατικά που συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή, τα παιδιά μαθαίνουν να τα αντιμετωπίζουν πρώτα σε αυτό το ελεγχόμενο περιβάλλον. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν πως με αυτόν τον τρόπο θα εξαλείφονται τα συμπτώματα κοινωνικής φοβίας.

Το λογισμικό απευθύνεται σε μαθητές 8 - 12 ετών, επειδή σύμφωνα με τους επιστήμονες στις συγκεκριμένες ηλικίες το σχολείο είναι το περιβάλλον που αποτελεί την κυριότερη πηγή άγχους για τα παιδιά.

Ο μαθητής κάθεται μπροστά στον υπολογιστή και αλληλεπιδρά με έξι εικονικούς χαρακτήρες (avatar) όπως θα έκανε και στην πραγματικότητα. Με τη διαφορά ότι αυτοί οι εικονικοί χαρακτήρες ελέγχονται από ψυχολόγους, μέσω υπολογιστών που βρίσκονται σε διαφορετική αίθουσα. Κάθε ψυχολόγος αναλαμβάνει κι από ένα από τα έξι avatar, δηλαδή τον διευθυντή του σχολείου, τον γυμναστή, τον δάσκαλο, τον «φασαριόζο» της τάξης, το «κορίτσι - ντίβα» του σχολείου ή τον καλύτερο μαθητή και όλοι μαζί «σκηνοθετούν» στο εικονικό σχολείο μια σειρά από σενάρια που απαιτούν ολοένα καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες από το παιδί – ξεκινώντας από τη γνωριμία με τους «συμμαθητές» του και φτάνοντας μέχρι τα κάθε είδους πειράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσει από τον «νταή» του σχολείου.

Οι πρώτες δοκιμές θα διαρκέσουν 12 εβδομάδες και γίνουν αυτό το καλοκαίρι, ενώ σε αυτές θα συμμετάσχουν 30 παιδιά με συμπτώματα κοινωνικής φοβίας.

πηγή-Lifo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 11:39