Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 15:51

Στο Ντουμπάι για την παγκόσμια διάσκεψη τηλεπικοινωνιών ο υφ.Υποδομών Μ. Παπαδόπουλος

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμμετείχε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην

Παγκόσμια Διάσκεψη Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (World Telecommunication Development Conference-WTDC of the International Telecommunication Union-ITU), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 
Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Υφυπουργός είχε, μεταξύ άλλων επαφές, και συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της ITU, Δρα Hamadoun Touré, με τον Αν. Γενικό Γραμματέα της ITU και υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στις επικείμενες εκλογές, κ. Haolin Zhao, και με τον Διευθυντή του Γραφείου Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιών, κ. Brahima Sanou. Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και με τους τρεις αξιωματούχους της ITU. Ιδιαιτέρως ο κ. Zhao, ο οποίος είχε απευθύνει χαιρετισμό στο 1ο Συνέδριο για τα Δίκτυα Νέας Γενιάς, στην Αθήνα, το Φεβρουάριο 2014 και είχε και τότε διμερή συνάντηση με τον Έλληνα Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παπαδόπουλο, υποστήριξε θερμά την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο της ΙTU. Η συζήτηση με τον κ. Zhao κινήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιους τόνους. Κατά τη διάρκεια των προαναφερθεισών συναντήσεων, ο Υφυπουργός τόνισε την επιτυχία της χώρας μας ως Προεδρεύουσας Χώρας του Συμβουλίου της Ε.Ε. να ολοκληρώσει, με τη συνεργασία όλων των κρατών μελών και των ευρ. οργάνων, δύο ευρωπαϊκά νομοθετήματα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, που θα ψηφιστούν από το Ευρωκοινοβούλιο πριν το τέλος της Ελλ. Προεδρίας. Ανέφερε επίσης ότι τώρα προωθούμε την Οδηγία για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών, η οποία, όταν ολοκληρωθεί, θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στις τηλεπικοινωνίες όλης της Ε.Ε., ακριβώς όπως και τα δύο ευρ. νομοθετήματα που ολοκληρώθηκαν εκ μέρους του Συμβουλίου.
Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η πολύ καλή συνεργασία στη διοργάνωση δύο Διεθνών Συνεδρίων στην Αθήνα, το πρώτο για τα Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών Νέας Γενιάς και το δεύτερο για την Κυβερνοασφάλεια. Σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας του ENISA στην Ελλάδα και τη στήριξη που παρέχει στον Οργανισμό η Ελληνική κυβέρνηση.
Τέλος, ο Υφυπουργός ζήτησε και έλαβε την υποστήριξη των αξιωματούχων της ITU για την υποψηφιότητα της χώρας μας ως μέλος του Συμβουλίου της ITU.
Ο Υφυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη της χώρας μας στα ΗΑΕ, κ. Διονύση Ζώη, και με τον Σύμβουλο του Γραφείου ΟΕΥ, κ. Μιχάλη Βρεττάκη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 16:02