Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 17:02

Πανελλήνια πρωτιά τριών αρχιτεκτόνων απο την Κοζάνη (φωτο)

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. πριν μερικούς μήνες προκήρυξε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με θέμα τον Σχεδιασμό Πράσινου Σημείου (Green Point) Αστικού Τύπου (ΔΙΑΔΥΜΑ.3R).

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να προκύψει η βέλτιστη λύση για έναν φιλόξενο και λειτουργικό χώρο, που θα περιλαμβάνει κατάλληλο εξοπλισμό και υποδομές για την επανάχρηση και την ανακύκλωση υλικών, με στόχο να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα πρόληψης, να ενθαρρύνει την ανακύκλωση και να βοηθήσει την ενίσχυση της πράσινης συμπεριφοράς και του οικολογικού τρόπου ζωής.
Τον Ιανουάριο κατατέθηκαν προτάσεις από όλη την Ελλάδα, δώδεκα στο σύνολο τους, και πριν από μερικές μέρες συνεδρίασε η κριτική επιτροπή, όπως ορίζεται από την διαδικασία, για την αξιολόγησή τους.
Το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι αρχιτέκτονες μηχανικοί από την Κοζάνη Γιώτης Κλαδόπουλος, Μαρία Σπανιόλα και Εύη Τσολάκη.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της κριτικής επιτροπής ,η λύση που επιλέχθηκε δεν επιλύει απλά με λειτουργικό τρόπο το θέμα της συγκέντρωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά εγκαθιστά ευρύτερα τη λειτουργία αυτή ως πολιτιστικά κεντρική, συνδέοντας την με τη δημιουργία ενός αστικού κήπου περιβαλλοντικής πληροφόρησης. Εκφράζει επομένως, κατά τον καλύτερο τρόπο, την πολιτιστική και περιβαλλοντική ευρύτητα των προθέσεων της ΔΙΑΔΥΜΑ και προβάλει με ιδιαίτερα επιτυχή επικοινωνιακά τρόπο, συμβάλλοντας επιπλέον στη συγκρότηση πράσινης ταυτότητας της πόλης ή των πόλεων όπου η λύση θα εφαρμοστεί. Μπορεί επομένως να καταλάβει κεντρική θέση συμπληρώνοντας άλλα στοιχεία δημόσιου υπαίθριου χώρου, όπως πλατείες ή πάρκα.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, οι προτάσεις που κατατέθηκαν, καθώς και όλη η διαδικασία και οι αξιολογήσεις της κριτικής επιτροπής, έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΔΙΑΔΥΜΑ: http://www.diadyma.gr/greenpoint/index.html

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 18:01