Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 18:58

ΠΡΟΣΟΧΗ!Το Facebook μπορεί να…προδώσει

altΗ ηγεσία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έστειλε στα στελέχη της προειδοποίηση σχετικά με τους στρατιωτικής φύσεως κινδύνους του Facebook.
Υψηλούς κινδύνους συνεπάγεται η χρήση του Facebook στο θέατρο επιχειρήσεων, σύμφωνα με προειδοποίηση της διοίκησης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας προς τα στελέχη της, καθώς, μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορεί να αποκαλυφθεί η θέση τους.
Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε σε εσωτερική ιστοσελίδα και θίγει το θέμα του κατά πόσον μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νέες, ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες για να εξακριβωθεί η γεωγραφική θέση του χρήστη τους.

Όπως αναφέρεται μέσα, η απρόσεκτη χρήση θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές συνέπειες για την επιχειρησιακή ασφάλεια και τη μυστικότητα».

Αντίστοιχη προειδοποίηση θα στείλει και ο στρατός.

Η κύρια ανησυχία των αξιωματούχων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έχει να κάνει με τη χρήση BlackBerry και άλλων συσκευών που διαθέτουν δυνατότητες GPS, καθώς διαδικτυακές υπηρεσίες με δυνατότητες γεωγραφικού προσδιορισμού/ εντοπισμού (Facebook, Foursquare κ.α) θα μπορούσαν να τους «βρουν», με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η θέση τους στον εχθρό.

πηγη:kathimerini.gr-BBC
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 19:19