Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 02:12

ΕΞΗΝΤΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010

alt

Τις αυτοκτονίες 61 ανθρώπων που είχαν εκδηλώσει τέτοιες προθέσεις μέσω διαδικτύου απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής το έτος 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.Πρόκειται για 59 Ελληνες και δύο αλλοδαπούς, χρήστες του ίντερνετ, οι οποίοι μέσω αυτού είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους για διάφορους προσωπικούς λόγους. Οι ηλικίες τους ήταν από 13 μέχρι 67 ετών. Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος άλλων χρηστών του ίντερνετ από την Ελλάδα οι οποίοι ενημέρωναν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Για όλες τις περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Κλίμακα" οι οποίοι διερεύνησαν επιστημονικά τα μηνύματα που εντοπίζονταν στο ίντερνετ και κατά περίπτωση πρόσεφεραν τις υπηρεσίες τους στους επίδοξους αυτόχειρες και τις οικογένειές τους.

Επίσης, σχηματίστηκαν δικογραφίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κάθε περίπτωση ξεχωριστά προκειμένου να εξασφαλιστούν εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ για την διευκόλυνση της έρευνας και τον έγκαιρο εντοπισμό των χρηστών που εκδήλωναν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν.

Συνολικά από το 2006, όπως επισημαίνεται από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 αυτοκτονίες.

πηγή: agelioforos.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 02:22