Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:27

«Casus belli και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), είναι το θέμα της Διάλεξηςαπο το Νίκο Λυγερό

 
Ο Ν. Λυγερός«Casus belli, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), Τοποστρατηγική» είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει ο Νίκος Λυγερός, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Ο κ. Λυγερός θα υποστηρίξει ότι «το πρόβλημα εντάσσεται στο χώρο της τοποστρατηγικής, που αποτελεί συνδυασμό της στρατηγικής με την τοπολογία. Βασικά εργαλεία στην ανάλυσή του αποτελούν ..

τα διαγράμματα Voronoi και η τριγωνοποίηση Delaunay, που αντιπροσωπεύουν το νέο θεωρητικό υπόβαθρο της έννοιας της μέσης γραμμής».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και στόχο έχει να συμβάλει στην επιστημονική, τεχνική και στρατηγική μελέτη του θέματος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ως εθνικού προβληματισμού και επέκτασης του πλαισίου των χωρικών υδάτων και του λεγόμενου Casus Belli.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση αποτελεί μία συγκροτημένη προσπάθεια όχι μόνο να εξηγήσει τη σοβαρότητα και τη σημαντικότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στον ελληνικό λαό, αλλά και να δώσει, επιπλέον, το στίγμα της, ως πανεπιστημιακός χώρος, «σ' έναν τομέα που έχει ανάγκη από δημιουργική φαντασία και καινοτόμες ιδέες, για να εξασφαλίσει αντικειμενικά αποτελέσματα πάνω στα οποία, ως επιχειρήματα, θα μπορέσει να βασιστεί και η διπλωματία μας, για να ενισχύσει τις εθνικές μας θέσεις ακόμα και σε μία κατάσταση κρίσης».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:35