Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 22:48

Η ΔΕΗ κάνει αποτίμηση του ''Θερινού Σχολείου'' του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η ΔΕΗ χορηγός του 6ου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Εκπαίδευση και Γόνιμος Διάλογος για θέματα υγείας, υγιεινής και ασφάλειας

στην εργασία Η ΔΕΗ ΑΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και της στρατηγικής στήριξης επαγγελματιών, μέσω της διάχυσης της υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας της, συμμετείχε ως βασικός χορηγός και υποστηρικτής για την υλοποίηση του 6ου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου, αναλαμβάνοντας το σύνολο του κόστους της διοργάνωσής του. Αναλυτικότερα το 6ο Θερινό Σχολείο, με θέμα «Υγεία, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία», πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξήχθη σε αίθουσα του Πανεπιστημίου ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν όλο το πρόγραμμα δωρεάν.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν μηχανικοί και τεχνικοί επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, ιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των εισηγητών από Ελλάδα, Γερμανία και Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, με σημαντική και διεθνή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και γνώσεις, σχετικά με ζητήματα και σύγχρονες τάσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Οι εισηγητές της ΔΕΗ, παρουσίασαν ολοκληρωμένες πρακτικές και λύσεις που καλύπτουν τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις στη βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, προσφέροντας ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον στους εργαζόμενους, μειώνοντας δραστικά την επικινδυνότητα για την ανθρώπινη ζωή, αλλά και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης.

Η εκπαίδευση για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών, είναι αναπόσπαστο μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης. Η ΔΕΗ, ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης, όπου δραστηριοποιείται, με υπευθυνότητα και συνέπεια, εδώ και περίπου 60 χρόνια, είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στην ανάπτυξη θεσμικών σχέσεων οι οποίες να στηρίζονται σε συγκεκριμένους κανόνες, να προάγουν την αξιοκρατία, τη νομιμότητα και την επιστήμη και στο πλαίσιο αυτό να λειτουργούν σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, του πανεπιστημίου και της ΔΕΗ.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 22:53