Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 20:34

Εφικτή η κατασκευή μοτοσικλέτας στην Ελλάδα με χαμηλό κόστος παραγωγής απο την ομαδα Tyφoon Motoracing του ΠΔΜ

Ένα επιχειρησιακό πλάνο που αποδείκνυε ότι μπορεί να κατασκευαστεί στην Ελλάδα μοτοσικλέτα με χαμηλό κόστος παραγωγής, συγκριτικά με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής μοτοσικλέτας στον κόσμο, ήταν ικανό

να εξασφαλίσει στην ομάδα Tyφoon Motoracing, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τη δεύτερη θέση ως προς το σχέδιο εκβιομηχάνισης του προϊόντος και την ένατη στη συνολική βαθμολογία στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2016, που έγινε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην Ισπανία.

Η φοιτητική ομάδα, με τη βοήθεια των υπευθύνων καθηγητών του Πανεπιστημίου, Δ. Γιογκόπουλου και Γ. Νενέ, έγινε η πρώτη στην Ελλάδα που κατασκεύασε μια αγωνιστική μοτοσικλέτα τύπου MOTO GP3 διακοσίων πενήντα κυβικών, με καινοτομίες που αφορούσαν την εκτύπωση τμημάτων της μοτοσικλέτας σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

"Συγκεντρώσαμε υψηλή βαθμολογία ανάμεσα σε 38 πανεπιστήμια στην κατηγορία μας και σε 50 συνολικά επειδή κάναμε ένα τέτοιο πλάνο που υποστηρίζει την παραγωγή του προϊόντος στην Ελλάδα και είναι απλό και εφικτό. Προβλέπει την δημιουργία μιας εταιρείας που θα βρίσκεται στην Αθήνα, θα διαθέτει δύο αντιπροσωπείες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και θα κατασκευάζει δύο μοτοσικλέτες την ημέρα, δηλαδή 600 το χρόνο. Η εταιρεία δεν θα φτιάχνει όλα τα μέρη της μοτοσικλέτας, για παράδειγμα τα φρένα, ή τα φανάρια, αλλά θα κατασκευάζει κάποια άλλα μέρη, όπως ο σκελετός και θα συναρμολογεί τη μηχανή και το σύνολο του οχήματος" εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο φοιτητής Γιώργος Κουτσάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ομάδα Tyφoon Motoracing βρήκε θετική ανταπόκριση από χορηγούς στο στάδιο της κατασκευής της μηχανής, καθώς όπως λέει "πολλοί θέλησαν να επενδύσουν σε αυτό το εγχείρημα γιατί είναι μια ιδέα σχετικά οικονομική. Είναι άλλο να θέλεις να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο και άλλο μια μοτοσικλέτα. Υπάρχει πολύς κόσμος στην Ελλάδα που αγαπά τη μοτοσικλέτα. Άλλωστε το κλίμα μας είναι ευνοϊκό για τη χρήση της και δεν υπάρχουν κατασκευαστές μοτοσικλέτας στη χώρα μας, τη στιγμή που είναι πολλοί εκείνοι που είτε καβαλάνε μοτοσικλέτα είτε ασχολούνται με την επισκευή και τη βελτίωσή της σαν χόμπι".

Μέλη της ομάδας Tyφoon Motoracing είναι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή εκδήλωση για την παρουσίαση και την επίδειξη της μοτοσικλέτας.

ΠΗΓΗ: Π. Γιούλτση  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 20:42