Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 18:28

Την διαστημική στολή που έφτιαξαν παιδιά με καρκίνο δοκίμασαν σήμερα οι αστροναύτες του διεθνούς διαστημικού σταθμού. Τα παιδιά συνομίλησαν μαζί τους!

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι μηχανικοί πτήσεων και οι αστροναύτες παρουσίασαν την διαστημική στολή  "UNITY" που κατασκεύασαν παιδιά με καρκίνο και που νοσηλεύονται σε μεγάλα νοσοκομεία των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας του Καναδά και της Γερμανίας.

Η διαστημική στολή έφτασε στον διεθνή διαστημικό σταθμό με την εμπορική αποστολή του μη επανδρωμένου σκάφους SpaceX / Dragon στις 16 Αυγούστου. Οι αστροναύτες του διαστημικού σταθμού συνομίλησαν  με ασθενείς παιδιά με καρκίνο στο Control στο Χιούστον ενώ η όλη εκδήλωση αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση της ΝΑΣΑ όπου την παρακολούθησαν ζωντανά τα παιδιά που συνέβαλαν στην κατασκευή της στολής η συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η στολή αποτελείτο από δεκάδες έργα ζωγραφικής  που έφτιαξαν τα παιδιά και που στο τέλος οι ειδικοί ένωσαν φτιάχνοντας την διαστημική στολή.

Το φθινόπωρο του 2016, δημιουργήθηκε η στολή UNITY ενώ στα πλαίσια του προγράμματος έχουν κατασκευαστεί άλλες δύο στολές στολές με την ονομασία HOPE, και COURAGE.

Η στολή UNITY έφτασε στο σταθμό με το διαστημικό σκάφος Dragon SpaceX την Τετάρτη 16 Αυγούστου μαζί με περισσότερα από 6.400 κιλά προμήθειες εξοπλισμό για πειράματα.

Τα ογκολογικά νοσοκομεία των οποίων τα παιδιά ασθενείς συνέβαλαν στη δημιουργία του UNITY είναι του:

- Πανεπιστημίου του Τέξας MD Anderson Cancer Center, Χιούστον

- Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Southlake, Τορόντο

- Παιδικό Νοσοκομείο Μόντρεαλ,

- Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κολωνίας

- Ινστιτούτο Παιδιατρικής Ογκολογίας της Μόσχας

- Διεθνές Πανεπιστήμιο του Αγίου Λουκά και Νοσοκομείο Juntendo, Τόκιο

- Ιατρικό Κέντρο Παιδιών, Το Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Τόκιο

Το βίντεο της ΝΑΣΑ

Σπύρος Κουταβας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 18:45

Πολυμέσα