Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 16:22

Συννελήφθη ιδιοφυΐα, 18χρονος Έλληνας "κράκερ"

Συννελήφθη ιδιοφυΐα, 18χρονος Έλληνας Ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία» ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 18χρονου Αλέξανδρου, που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο nsplitter και φέρεται να είχε χτυπήσει σε ηλικία 16 ετών ιστοσελίδες της Ιντερπόλ, της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και αμερικανικών κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Ο νεαρός που φέρεται να κατείχε θέση αρκετά ψηλά στη λίστα

των καταζητούμενων χάκερ και από το FBI συνελήφθη στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο και η σε βάρος του δίωξη αφορά τα ευρήματα της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις αρχές από αυτά πιθανόν να προκύψει ενεργή συμμετοχή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, αλλά και στοιχεία που πιθανόν να τον συνδέουν µε εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.

 


Το πρωί της Πέμπτης, ο 18χρονος θα οδηγηθεί στην 24η τακτική ανακρίτρια όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις κατηγορίες.

Το "στρατηγείο" του βρισκόταν σε διαμέρισα στον Άγιο Δημήτριο. Από εκεί χειριζόταν καθημερνά ένα χαρτοφυλάκιο 48 εισηγμένων εταιρειών στο Ελληνικό Χρηματιστήρια και οι αρχές επιμένουν πως μόνο από τα στοιχεία που είχε υποκλέψει από κατόχους πιστωτικών καρτών είχε κερδίσει περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί μέσα σε ειδική κρύπτη, που είχε διαμορφώσει στο εσωτερικό ενός βιβλίου, βρήκαν 7.850 ευρώ και 300 δολάρια. Προς είσπραξη βρέθηκαν επιταγές 20.000 ευρώ από τράπεζες του εξωτερικού, ενώ εντοπίστηκαν και 130 πιστωτικές κάρτες, τις οποίες ο νεαρός κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε µε διαφορετικά στοιχεία κάθε φορά.

Η βασική, πάντως, δικογραφία για τον νεαρό, που περιγράφεται ως "ιδιοφυΐα", δεν έχει φτάσει ακόμα στα δικαστήρια, ενώ οι διωκτικές αρχές διακινούν πληροφορίες πως οι αμερικανικές Αρχές θα ζητήσουν την έκδοσή του.

Σύντομα αναµένεται στην Αθήνα
το πρώτο επιτελείο του FBI κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά.

Στη δικογραφία θα περιλαμβάνονται το "σπάσιµο" της ιστοσελίδας της Ιντερπόλ τον Φεβρουάριο του 2008 -όταν ήταν 15 χρονών- το οποίο ήταν το πρώτο χτύπηµα του nsplitter που τον έκανε γνωστό στην κοινωνία των "cracker", όπως αποκαλούνται οι χάκερ που προκαλούν "καταστροφές".

Οι επιθέσεις του στην ιστοσελίδα της NSA, του FBI και του αμερικανικού Πενταγώνου από τον Φεβρουάριο του 2009 και ύστερα μετέτρεψαν τον 18χρονο σε αστέρι της κοινωνίας των χάκερ και εχθρό για τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

 

πηγή: nooz.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 21:53