Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 12:31

ΔΙΚΤΥΟ: Η νέα εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και οι αλλαγές στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΔΙΚΤΥΟ ανοίγει στην Ελλάδα τη συζήτηση για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Τι σημαίνει; Τι είναι Τεχνητή Νοημοσύνη;

Πώς θα επηρεάσει την απασχόληση; Θα χαθούν θέσεις απασχόλησης; Θα δημιουργηθούν καινούργιες;  Τι προσόντα πρέπει να έχει σήμερα ένας νέος που μπαίνει στην αγορά εργασίας; Αρκεί το πτυχίο; Τι γίνεται με τα data και την ασφάλεια των δεδομένων; Πού βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες; Μία νέα απαιτητική εποχή ανατέλλει γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες.

Με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία και τη συνεχή επικαιροποίηση ενός εθνικού προγράμματος που θα προετοιμάσει την Ελλάδα για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το ΔΙΚΤΥΟ οργανώνει μια σειρά δράσεων. Όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άννα Διαμαντοπούλου, «η νέα εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης δεν είναι απλά η ψηφιοποίηση και το διαδίκτυο, είναι πλέον οι νέες βιομηχανίες του μέλλοντος η ρομποτική, οι προηγμένες βιοεπιστήμες, η κωδικοποίηση του χρήματος, οι ασφάλειες στον κυβερνοχώρο, τα μεγάλα σύνολα δεδομένων (big data) καθώς και τα γεωπολιτικά, πολιτισμικά και γενεαλογικά πλαίσια μέσα από τα οποία αναδεικνύονται. Τα παραπάνω ενδεικτικά αλλάζουν την οικονομία, την αγορά εργασίας, την υγεία, την παραγωγή στον αγροτικό τομέα, τον τρόπο συναλλαγών, την ασφάλεια των χωρών, αλλά και της προσωπικής ζωής των ανθρώπων, τη δημοκρατία, την επικοινωνία της πολιτικής με τους πολίτες».

Ο διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ, Γιάννης Μαστρογεωργίου, επισημαίνει: «Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα αλλάξει άρδην τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε και αντιμετωπίζουμε βασικές έννοιες, όπως καριέρα ή συνεργασία. Κανένας χώρος δεν θα μείνει απροσπέλαστος. Μαζί με τα ζητήματα τεχνολογικής αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα πρέπει να προσαρμόσουμε αναλόγως το νομικό μας σύστημα. Η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση είναι τα όπλα της νέας γενιάς. Κατάρτιση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων θα είναι ολοένα και πιο αναγκαία»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 12:34