Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 09:40

Γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα ίδρυσε ο αμερικανικός κολοσσός αυτοκινήτων Tesla

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H κορυφαία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία  Tesla που προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας Tesla Greece γραφείου στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα στο έγκυρο https://electrek.co .

"Η Tesla ιδρύει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ " φαίνεται ότι δήλωσε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρίας στον συντάκτη του δημοσιεύματος.

Γίνεται αναφορά σε τρεις από τος κορυφαίους Έλληνες μηχανικούς σχεδιαστές που διαθέτει η  εταιρία, τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Κωνσταντίνο Λάσκαρη, τον μηχανικό σχεδιασμού αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Μούρχας και τον μηχανικό σχεδιασμού Βασίλη Παπανικολάου οι οποίοι είναι απόφοιτοι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τα τοπικά επιστημονικά ταλέντα στο χώρο της ηλεκτρολογίας με την δημιουργία γραφείου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μάλιστα φαίνεται ότι εκπρόσωπος του Tesla αναγνωριζει ότι "Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό επιστημονικό  πεδίο και ταλέντα στο τομέα  ηλεκτροκινητικής καθώς και αξιόλογα Πολυτεχνεία , προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων".

Η ομάδα στο υπό ίδρυση  γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στο πρώτο στάδιο  θα είναι σχετικά μικρή -ξεκινώντας με μόλις 10 μηχανικούς.

Η είδηση είναι σημαντική για την Ελλάδα μιας και η κορυφαία αμερικανική εταιρία με την κίνηση της αυτή ιδρύει τον τέταρτο γραφείο της στην Ευρώπη.

Σπύρος κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 09:43