Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣΤου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης κάνουν από σήμερα φύλλο και φτερό τα βιβλία του δήμου Σερβίων μετά τις καταγγελίες και την μήνυση που έχει κάνει ομάδα δημοτικών συμβούλων του δήμου, για «υπεξαίρεση χρημάτων, απιστία, παράβαση καθήκοντος ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα», στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός.
Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης στο δήμο Σερβίων έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Κοζάνης με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Μπάκανος, Κυριάκος Τσολακίδης και ο εκλιπών πρώην δήμαρχος Αντώνης Τσιγκόϊδας. Η μήνυση κατατέθηκε στις 16-04-08 με ΑΒΜ1463/16-04-08 και κοινοποιήθηκε στους: Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, Ελεγκτικό Συνέδριο, γενική διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή.

Παρ’ ότι με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών 30894/16-05-08 προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητά να προβεί σε όλες τις κατά νόμο ενέργειες για τη διερεύνηση των καταγγελιών, ο Ανδρέας Λεούδης δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα και προσπαθεί να ροκανίσει τον «πολιτικό» χρόνο. Ακόμη και όταν αποφασίζεται διαχειριστικός έλεγχος τον Μάιο του 2009 έγγραφο 1052306/2442-Α/22-05-09 της γενικής Γραμματείας Φορολογικών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ο ελεγκτής που έχει οριστεί μετατίθεται στην Θεσσαλονίκη και η εντολή επιστρέφει ανεκτέλεστη στην υπηρεσία. Το θέμα βρήκε καταχωνιασμένο στα συρτάρια της Περιφέρειας ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κίρκος και άναψε το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος.

Για το θέμα είχε γράψει σχετικά με επιστολή της στις 11/12/07 στην εφημερίδα «Γραμμή» η πρώην δημοτική σύμβουλος Ντόρα Τσικαρδάνη και ακολούθησε στις 15/06/08 εκτενές ρεπορτάζ του Χρήστου Βήτα στη εφημερίδα «Μακεδονία» ενώ ακολούθησαν απαντητικές επιστολές από τον δήμαρχο Σερβίων. Ο έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του δήμου ξεκινά σε μια δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση στο νομό Κοζάνης με τις πολιτικές ισορροπίες να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και συμπίπτει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γ. Ραγκούση για το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας και την έκπληξη που είχαμε στον Ν. Κοζάνης με το δήμο Βελβεντού, γεγονός που δημιούργησε δυσαρέσκεια σε ορισμένους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της περιοχής.