Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 20:27

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''FIBONACCI'' ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 
altΗ Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 06/10/2010, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθηγητή Dusan Sidjanski, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ, Βασίλη Κουλαϊδή, προκειμένου να συζητήσουν για τη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Fibonacci στα ελληνικά σχολεία.
Το πρόγραμμα Fibonacci έχει ως στόχο τη διάχυση της πειραματικής φυσικής και των μαθηματικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέσω της χρήσης βιωματικών μεθόδων και πειραμάτων οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν ενεργά και να παρακολουθούν τα πραγματική αποτελέσματα της έρευνας.
 
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου μετά το πέρας αυτής της πρώτης συνάντησης, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
 
Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Fibonacci είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τη φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Σχολείο. Ένα σχολείο στοχοκεντρικό που προωθεί την έρευνα και τη δημιουργία, μακριά από τις απαρχαιωμένες μεθόδους της στείρας διδασκαλίας. Στόχος μας είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τη γνώση - το να μαθαίνουν για να μαθαίνουν - απαλλαγμένοι από τις πρακτικές απομνημόνευσης πληροφοριών τις οποίες δεν κατανοούν. Η βιωματική διδασκαλία φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στο αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»     
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 20:32