Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 16:20

Ισχυρή δόση αυτοκριτικής αλλά και κάρφωμα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλα και ΣΥΡΙΖΑ από τον Z. Γκάμπριελ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ισχυρή δόση αυτοκριτικής αλλά και σκληρής κριτικής στο ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του συνόδευσε ο Ζ. Γκάμπριελ την εκτίμηση ότι σε  καμία περίπτωση μετά από το δημοψήφισμα δεν θα είναι πιο ήπιοι οι όροι ενός προγράμματος.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε άπραγη ένα δισ. ευρώ καταθέσεων να φεύγει από την Ελλάδα κάθε μήνα και γι' αυτά τα χρήματα εγγυώνται οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών μέσω της ΕΚΤ» είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος μιλώντας στη γερμανική βουλή και σημείωσε «οι έλληνες διαπραγματευτές έφυγαν από το τραπέζι ενώ δίνανε ραντεβού για την άλλη εβδομάδα ενώ ξαφνιάζονταν από την είδηση του  δημοψηφίσματος».
 
Παραδέχθηκε « Eίναι και δικό μας λάθος ότι τόσα χρόνια παρακολουθούσαμε δεξιές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα να συντηρούν το πελατειακό σύστημα.Είχαμε υποτιμήσει το μέγεθος των θεσμικών προβλημάτων και την αντοχή του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Eίναι και δικό μας λάθος το ότι τόσα χρόνια παρακολουθούσαμε τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τόσο των δεξιών όσο και των σοσιαλδημοκρατικών, να εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας για νασυντηρούν το πελατειακό σύστημα. Δεν κάναμε τίποτα και απλώς στέλναμε χρήματα» είπε δηκτικά ο Ζ.Γκάμπριελ, εννοώντας τόσο τη Ν.Δ. όσο και το (αδερφό κόμμα) ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν θα είναι ηπιότεροι οι όροι ενός νέου προγράμματος  

Σε καμία περίπτωση μετά από το δημοψήφισμα δεν θα είναι πιο ήπιοι οι όροι ενός νέου προγράμματος, αλλά θα πρέπει να σκεφθούμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα προγράμματα και την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετεί το χρέος της, που είχε υπερτιμηθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, τόνισε. 

Δεν υπήρξε κανένα τελεσίγραφο, είπε, τονίζοντας πως ούτε οι διαπραγματευτές της Ελλάδας δεν ήξεραν για το δημοψήφισμα.

Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα βρούμε μια λύση για την Ελλάδα, συμπλήρωσε. Αν δεν επιβάλαμε όρους στη βοήθεια για την Ελλάδα αυτό θα αποτελούσε είσοδό μας σε μια ένωση μεταβιβάσεων. Ο καθένας θα μπορούσε να ζητήσει ακριβώς το ίδιο και χωρίς όρους. 

Ούτε η Ευρώπη, ούτε η ευρωζώνη είναι σε κίνδυνο, το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα.

ΠΗΓΗ:http://www.thetoc.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 16:25