Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 11:27

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ Η ΚΟΡΕΑ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

altO κ. Στιβ Ζιεόν είναι ένας 50χρονος δραστήριος επιχειρηματίας που κατοικεί σε ένα πολυτελές διαμέρισμα δίπλα στον ποταμό Χαν της Σεούλ, μέλος της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας. Στην πραγματικότητα ο κορεάτης επιχειρηματίας έχει πάθος με τη Σαντορίνη, όπως χιλιάδες συμπατριώτες του, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν από τη Σεούλ στο γραφικό νησί των Κυκλάδων με το απέραντο γαλάζιο για να τελέσουν τον γάμο τους. Μόνο που κ. Ζιεόν θέλει τη Σαντορίνη δική του, και μάλιστα να την έχει κοντά του, στη...

Σεούλ. Ετσι έβαλε μπροστά ένα φιλόδοξο (πλην κιτς) σχέδιο να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης έξω από τη Σεούλ, σε μια έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων που φρόντισε να αγοράσει εδώ και χρόνια. Βεβαίως, όσο κι αν προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κορεατική Σαντορίνη, όσα χρήματα κι αν ξοδέψει, δεν πρόκειται ποτέ να βρει στη Σεούλ το απέραντο γαλάζιο και το μαγικό ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα. Ο κορεάτης επιχειρηματίας κατασκευάζει (ή προσπαθεί να κατασκευάσει) ένα πιστό αντίγραφο των Φηρών, της πρωτεύουσας της Σαντορίνης που είναι χτισμένη πάνω στο φρύδι των γκρεμνών της Καλντέρας. Ο λόγος; Για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα νεαρά κορεατικά ζευγάρια να τελούν εκεί τον γάμο τους, αντί να έρχονται στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου.

Φανταστείτε την έκπληξη των τριών βουλευτών, μελών της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας, των κκ. Κ. Καρτάλη (ΠαΣοΚ), Κ. Κουκοδήμου (ΝΔ) και Ι. Κοραντή (ΛΑΟΣ), που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Σεούλ, όταν τους παρουσιάστηκε σε ανάγλυφη μακέτα η... κορεατική Σαντορίνη: «Ξέρετε, κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδαπερί τις 40.000 Κορεάτες.Οι περισσότεροι για να παντρευτούν στη Σαντορίνη» τους ειπώθηκε όταν ο κ. Ζιεόν ξεδίπλωνε τις φιλοδοξίες του για τα αρχιτεκτονικά σχέδιά του να δημιουργήσει ένα πιστό(;) αντίγραφο της Σαντορίνης, με τα εκκλησάκια του και τους ανεμόμυλούς του, στην Απω Ανατολή.

Αλλωστε και πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης επισκεπτόταν τη Σεούλ, πάλι έγινε λόγος για κορεάτικους γάμους στη Σαντορίνη και τότε ο υφυπουργός έκανε μια σοβαρή συζήτηση κατά πόσον θα μπορούσαν χιλιάδες Κορεάτες να έρχονται οργανωμένα κάθε καλοκαίρι στο γραφικό νησί του Αιγαίου για να τελέσουν τον γάμο τους. Κάποιοι έσπευσαν μάλιστα να τους υπολογίσουν σε 45.000 τον χρόνο. Αύξηση δηλαδή του τουριστικού ρεύματος από την Κορέα στην Ελλάδα κατά 5.000 άτομα, μόνο και μόνο για να παντρευτούν.

Αν αναζητήσει κανείς στο Google, θα βρει στην Κορέα δεκάδες εστιατόρια με μενού από τη Σαντορίνη, με σπεσιαλιτέ μάλιστα τη... φάβα, και αρκετά ξενοδοχεία με το όνομα αυτό. Ακόμη και ένα ολόκληρο χωριό με στενά δρομάκια και σπίτια (που δεν έχουν σχέση βεβαίως με την κορεατική αρχιτεκτονική), με παγκάκια, καλντερίμια, βασιλικούς στις γλάστρες και ψηφιδωτά, θα ανακαλύψει κοντά στην κορεατική πρωτεύουσα με το όνομα... «Santorini in Κorea ». Μόνο που εκεί δεν γίνονται γάμοι α λα... Σαντορίνη.
ΠΗΓΗ:ΒΗΜΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 22:17