Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 08:34

Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit

Για νίκη του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. κάνουν λόγο τα μεγάλα βρετανικά δίκτυα, με το Brexit να παίρνει προβάδισμα τα ξημερώματα και να διατηρεί μικρή αλλά σταθερή διαφορά από το Bremain.

 

Επικράτηση Brexit προεξόφλησαν τόσο το BBC, όσο και το Sky News, ενώ, βάσει των αποτελεσμάτων σε 326 από 382 περιφέρειες, το προβάδισμά του ανέρχεται σε 51,6%, έναντι 48,4% του Bremain.

Η γενική εφορία στο στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων της Βρετανίας ήταν έκδηλη στις δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φαρατζ. «Τολμήστε να ονειρευτείτε ότι η αυγή θα βρει ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φαρατζ χαρακτηριστικά. « Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτή θα είναι μία νίκη των πραγματικών ανθρώπων, των καθημερινών ανθρώπων, μία νίκη των τίμιων ανθρώπων», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ας καταγραφεί στην ιστορία η 23η Ιουνίου ως η ημέρα ανεξαρτησίας μας», κατέληξε. Ο αρχηγός του UKIP περιέγραψε την Ε.Ε. ως ένα «καταδικασμένο σχέδιο», ενώ ερωτώμενος εάν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει να παραιτηθεί μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Φαρατζ απάντησε «άμεσα¨.

Ο Κάμερον αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του σε σχέση με τις ενέργειες της Βρετανίας από εδώ και στο εξής μέσα στις επόμενες ημέρες για την εκκίνηση των σχετικών συνομιλιών. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας κράτος-μέλος της Ε.Ε. διαπραγματεύεται την έξοδο του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 08:38