Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 10:48

Πάνω από 250 νεκροί εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην Κολομβία

Τουλάχιστον 254 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 400 τραυματίστηκαν από τις φονικές πλημμύρες στη νότια Κολομβία,

οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την επαρχία Πουτουμάγιο την Παρασκευή.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση τριών ποταμών γύρω από την πόλη Μοκόα, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο κύμα λασπόνερων να ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, που έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή, μεταξύ των νεκρών είναι και 43 παιδιά, ενώ άλλα 22 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Ο ίδιος γνωστοποίησε πως υπάρχουν ακόμη πολλοί αγνοούμενοι για τον εντοπισμό των οποίων γίνονται έρευνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον Σάντος, μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 170 από τους νεκρούς.

Ο Σάντος απέδωσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή έβρεξε τον Μάρτιο κατά 80% περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο του μήνα.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων από την περιοχή είναι σοκαριστικές: στέγες σπιτιών προεξέχουν πάνω από τα ερείπια σπιτιών και γεφυρών που κατέρρευσαν, οχήματα βρίσκονται παγιδευμένα στις λάσπες, η παροχή νερού και ρεύματος έχει διακοπεί, και άνθρωποι ψάχνουν στα συντρίμμια να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Μαρτυρίες κατοίκων της Μοκόα αναφέρουν ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα το βράδυ της Παρασκευής και πολλοί κοιμόντουσαν την ώρα που τα λασπόνερα κάλυπταν τα πάντα στην πόλη.

κουτι της πανδωρας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 10:52