Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 22:08

Μέλος του FEPS (Foundation of European Progressive Studies), αποτελεί πλέον το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μέλος του μεγαλύτερου Think Tank προοδευτικής πολιτικής της Ευρώπης, του FEPS (Foundation of European Progressive Studies), αποτελεί πλέον το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Το FEPS, που συγκροτείται από Think Tanks και Ιδρύματα προοδευτικής πολιτικής από όλη την Ευρώπη

και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποδέχθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης στις Βρυξέλλες την αίτηση ένταξης που υπέβαλε η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου.

Η συνεργασία του ΔΙΚΤΥΟΥ με το FEPS έχει ξεκινήσει άλλωστε εδώ και 3 χρόνια, με μια σειρά από δράσεις, με κορυφαία την πραγματοποίηση του ετήσιου συνεδρίου Greece Forward, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, προωθώντας ζητήματα προοδευτικής πολιτικής με συμμετοχές προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και τον Κόσμο.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα εκτός των άλλων, καθώς συζητήθηκαν ζητήματα αρχαιρεσιών αλλά και του νέου ρόλου και πορείας του μεγάλου αυτού φορέα, σε σχέση με τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο.

Η Α. Διαμαντοπούλου παρουσιάζει την υποψηφιότητα του ΔΙΚΤΥΟΥ στα μέλη της Γ.Σ. του FEPS

Παράλληλα με την συμμετοχή της στην Γενική Συνέλευση του FEPS η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, συμμετέχει ως ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο “Call to Europe” που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες 28 και 29 Ιουνίου, από το FEPS σε συνεργασία με την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου και άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα και Think Tanks, με φετινό πρόταγμα την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών της Ευρώπης.

Η κ. Διαμαντοπούλου θα παρέμβει στο πάνελ για τον ρόλο των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού και τα εμπόδια που προκαλούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Sergey Stanishev, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος του FEPS Massimo D’ Alema, η νέα πρόεδρος του FEPS Maria João Rodrigues, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Gianni Pittella, ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 22:11