Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 14:29

Νόμιμη από σήμερα η κάνναβη στην Καλιφόρνια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η άφιξη του νέου έτους στην Καλιφόρνια έφερε και ευρεία νομιμοποίηση της κάνναβης, μια πολυαναμενόμενη αλλαγή που έρχεται δύο δεκαετίες αφότου η πολιτεία έγινε η πρώτη που νομιμοποίησε τη κάνναβη για ιατρική χρήση.  

Η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ λαμβάνει πλέον μια θέση στην συνεχώς αυξανόμενη λίστα με άλλες πολιτείες και την πρωτεύουσα όπου επιτρέπεται η χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς.   Από σήμερα η κάνναβη είναι πλέον νόμιμη στην Καλιφόρνια για ενήλικες ηλικίας 21 ετών και άνω, ενώ οι πολίτες  μπορούν να διατηρούν έως έξι φυτά και να κατέχουν μια ουγγιά.   Ωστόσο δεν θα επιτρέπεται να καπνίσει κανείς τσιγάρα κάνναβης σε εστιατόρια και μπαρ ενώ υπάρχει κανονισμός που περιορίζει ακόμη και τους ενοικιαστές κατοικιών αν οι ιδιοκτήτες δεν εγκρίνουν τη χρήση.   Επίσης η εύρεση ενός καταστήματος λιανικής πώλησης για την αγορά μη ιατρικής κάνναβης στην Καλιφόρνια δεν θα είναι εύκολη, τουλάχιστον αρχικά.   Advertisement: 0:17 Μόνο περίπου 90 επιχειρήσεις έλαβαν κρατικές άδειες για να ανοίξουν την Πρωτοχρονιά και όλες είναι στο Σαν Ντιέγκο, τη Σάντα Κρουζ, την περιοχή San Francisco Bay και την περιοχή Palm Springs.

  Το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο συγκαταλέγονται στις πολλές πόλεις όπου δεν θα είναι διαθέσιμη άμεσα η κάνναβη, επειδή οι τοπικοί κανονισμοί δεν εγκρίθηκαν εγκαίρως για να ξεκινήσουν να εκδίδονται άδειες.   Εν τω μεταξύ, το Fresno, το Bakersfield και το Riverside είναι μεταξύ των κοινοτήτων που έχουν υιοθετήσει νόμους που απαγορεύουν τελείως την πώληση.   Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, κάποιοι Καλιφορνέζοι γιόρτασαν με κάνναβη αντί για σαμπάνια και δήλωναν ενθουσιασμένοι.   Ισχυριζόμενοι πως η νομιμοποίηση θα βοηθήσει στο να σταματήσει ο στιγματισμός των χρηστών, απόλαυσαν τα τσιγάρα τους στο Ρεβεγιόν.   «Είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο Khalil Moutawakkil, ιδρυτής της KindPeoples, που καλλιεργεί και πωλεί κάνναβη στη Santa Cruz. «Μπορούμε να μιλήσουμε για τα καλά και τα κακά των κανονισμών, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

  Σήμερα, 29 κράτη πολιτείες έχουν υιοθετήσει ιατρικούς νόμους για την ιατρική κάνναβη. Το 2012, το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έγιναν τα πρώτα κράτη που νομιμοποίησαν την ψυχαγωγική της χρήση. Έκτοτε, πέντε ακόμη κράτη έχουν περάσει αντίστοιχους νόμους.   Σημειώνεται ωστόσο πως οι κανονισμοί στην Καλιφόρνια είναι αυστηροί και οι αρχές δεσμεύονται πως οι έλεγχοι θα είναι τακτικοί στα καταστήματα καθώς η πώληση θα επιτρέπεται μόνο από όσους έχουν λάβει έγκριση από τους ρυθμιστικούς ελέγχους.

Πηγή: www.lifo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 14:32