Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 10:42

Παγκόσμια ημέρα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος - 73 χρόνια απο την απελευθέρωση του Αουσβιτς (βιντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία. Το Ολοκαύτωμα είναι το πιό στυγερό, το πιό οργανωμένο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας όπου δεν έχει υπάρξει ομοιό του. Με μια οργανωμένη επιχείρηση, δομημένη με κάθε λεπτομέρεια και αποτυπωμένη στο σχέδιο «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος" οι Ναζί εξόντωσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 6 εκ κατά κύριο λόγο Εβραίους. Την ίδια ώρα βέβαια οι υμνητές του είναι κανονικό κόμμα με σημαντικά ποσοστά και εκπροσώπηση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η Ελλάδα έχασε περί τους 70 χιλιάδες πολίτες της, στην πλειοψηφία τους Εβραϊκής καταγωγής, οι οποίοι κάηκαν στους φούρνους των Ναζί. Ας μην το ξεχνάμε, δεν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Το βίντεο της εφημεριδας "The Guardian" είναι εκπληκτικό δείτε το!