Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 20:35

Δημοψήφισμα Σκόπια: Έκλεισαν οι κάλπες - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν πριν από λίγη ώρα οι κάλπες στην πΓΔΜ για το δημοψήφισμα για την επικύρωση ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την προσέλευση των πολιτών, ωστόσο, να είναι απογοητευτική,

αφού το ποσοστό συμμετοχής ήταν μικρότερο του 50%. Σύμφωνα με το Balkan Insight, περίπου μισή ώρα προτού κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή έφτανε στο 34,09%. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

1,8 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» στο ερώτημα: «Είστε υπέρ της ένταξης σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ και της ελληνικής δημοκρατίας;». Τη διαδικασία επόπτευαν περίπου 12.000 ντόπιοι και 200 διεθνείς παρατηρητές – αριθμός-ρεκόρ για διαδικασία κράτους τέτοιου πληθυσμού.

Ζόραν Ζάεφ και Νικολά Ντιμιτρόφ άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ από τη διαδικασία απείχε ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία του δημοψηφίσματος εξαρτάται από το μέγεθος της συμμετοχής: Το ποσοστό προσέλευσης έπρεπε να ξεπεράσει το 50% (που μεταφράζεται σε περισσότερους από 900.000 ανθρώπους) ώστε να κριθεί έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

πηγη:https://www.cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 20:41