Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 21:33

Ευρωπαϊκές Εκλογές : Στις 15 Μαϊου το «debate για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις 15 Μαΐου, 22.00 - 23.30 (ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί το «debate για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019», στην αίθουσα ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες.

Ο συγκεκριμένος δημόσιος διάλογος (μετά το πέρας του οποίου οι υποψήφιοι θα προβούν σε δηλώσεις) θα είναι ο μοναδικός στον οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ακολουθεί λίστα με τη σειρά των εναρκτήριων τοποθετήσεών τους, όπως καθορίστηκε από την κλήρωση της 4ης Απριλίου):

  1. Nico CUÉ, Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL)
  2. Ska KELLER, Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP)
  3. Jan ZAHRADIL, Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE)
  4. Margrethe VESTAGER, Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE)
  5. Manfred WEBER, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP)
  6. Frans TIMMERMANS, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES)

Η Eurovision είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και επιμέλεια του δημοσίου διαλόγου, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η απασχόληση, η μετανάστευση, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Το διάλογο θα παρουσιάσουν τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision: Η Emilie Tran Nguyen (France Télévisions) και ο Markus Preiss(του ARD Germany), θα συντονίσουν τη συζήτηση επί σκηνής, ενώ η Annastiina Heikkilä, (YLE Finland), θα τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόγραμμα (ώρα Ελλάδος)

19:00 Άφιξη των υποψηφίων

20:20 Λήψη φωτογραφιών με τους υποψηφίους επί σκηνής

21:00 Άνοιγμα των θυρών της αίθουσας ολομέλειας

21:30 Τέλος της προσέλευσης, κλείσιμο των θυρών

22:00 Έναρξη

23:30 Λήξη, δηλώσεις στον Τύπο από τους υποψηφίους (είσοδος πρωτοκόλλου, ισόγειο του κτιρίου PHS)

Η αίθουσα ολομέλειας θα μετατραπεί σε τηλεοπτικό στούντιο και το debate θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της EBU (Eurovision) και του EbS (Europe bySatellite). Το βίντεο θα διανεμηθεί σε 23 γλώσσες (συν την νοηματική γλώσσα για την προβολή μέσω διαδικτύου) και θα διατεθεί δωρεάν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διανομής.

Ο διάλογος θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω του EP livκαι του EbS.

Οδηγίες για τους κώδικες ενσωμάτωσης του βίντεο στην πλατφόρμα σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ολόκληρο το debate θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα σε ποιότητα ίδια με αυτή της ζωντανής εκπομπής από το Κέντρο Πολυμέσων εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 21:36