Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


koutavasΤο να κλείνουν η να ανοίγουν σχολεία με μια η δυο ώρες καθυστέρηση λόγω καιρού τείνει να πάρει διαστάσεις γελοίου. Την απόφαση συνήθως μέχρι σήμερα την λάμβανε ο νομάρχης, αλλά με την νέα δομή της αυτοδιοίκησης την απόφαση περνούν οι δήμαρχοι. Απ'όσο γνωρίζω συμβουλεύονται πάντα τη πολιτική προστασία για τα καιρικά φαινόμενα και βέβαια τους προϊσταμένους των γραφείων της εκπαίδευσης. Τις τελευταίες δύο ημέρες τα σχολεία λειτούργησαν μια ώρα μετά από την κανονική, έναρξης των μαθημάτων. Απόφαση παντελώς αψυχολόγητη..

 χωρίς αίσθηση του μέτρου και των πραγματικών περιστατικών. Τα σχολεία σήμερα διαθέτουν θέρμανση και καλές εγκαταστάσεις που μπορεί να ανταποκριθούν στις χαμηλές θερμοκρασίες δηλαδή -6 C. Τα παιδιά ακόμη και των απομακρυσμένων περιοχών μεταφέρονται με ΚΤΕΛ η ακόμη και με ταξί (έχει προβλέψει η πολιτεία για αυτό)

Ακόμη και εάν δεχθεί κανείς το παράλογο του μέτρου, φαντάζομαι ότι η εφαρμογή του έχει να κάνει περισσότερο με την προστασία των ευπαθών ομάδων που στη προκειμένη περίπτωση είναι οι μαθητές. Η έναρξη των μαθημάτων με μια ώρα καθυστέρηση δεν σημαίνει φυσικά σκασιαρχείο για τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου. Και βέβαια δε σημαίνει σχολείο κλειστό και πόρτες κλειδωμένες. Το λέω αυτό γιατί τα περισσότερα νηπιαγωγεία της Κοζάνης και κάποια δημοτικά σχολεία στις 8.15 πμ παρουσίασαν αυτήν την εικόνα.. Αναστατωμένοι γονείς που τρέχουν για τον καθημερινό μόχθο μας έλεγαν, ότι αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά στην δουλειά τους γιατί κάποιοι ανεύθυνοι διευθυντές και δάσκαλοι αποφάσισαν να ερμηνεύσουν κατά την βόλεψή τους την απόφαση του δημάρχου και να κρατήσουν τις πόρτες του σχολείου κλειστές . Το θέμα έφτασε  στο δήμαρχο Κοζάνης που δήλωσε έκπληκτος για τις διαστάσεις του προβληματος.και  βέβαια στα μμε που το αντιμετώπισαν ανάλογα.

Φίλοι της γενιά μου αλλά και μικρότεροι που έλκουν την καταγωγή τους από χωριά της περιοχής, συνηθίζουν να μου περιγράφουν ιστορίες από τα χρόνια του  σχολείου τους, τότε που ο δάσκαλος με το ''πατόφτιαρο'' άνοιγε μονοπάτι η καθάριζε το δρόμο από το χιόνι για να μπορέσουν οι μαθητές του να φτάσουν με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα στο σχολείο. Σήμερα κάποιοι εκπαιδευτικοί με το άκουσμα του κουδουνιού συνωστίζονται βιαστικά μαζί με τους μαθητές τους στη εξώπορτα του σχολείου. Αλήθεια, δεν είναι ώρα να αναρωτηθούμε όλοι μας τι φταίει για την σημερινή μας κατάντια;