Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavasΗ ΠΑΣΚΕ ΔΥ ''μοίρασε'' επαίνους σε συγκεκριμένους υπαλλήλους στην περιφέρεια, γιατί λέει ''προσέφεραν στην υπηρεσία''.
Για την ιστορία ο Γ. Κίρκος ζήτησε να αποδοθεί μνεία σε πέντε υπαλλήλους της περιφέρειας για ''τον ζήλο τους και την προσφορά τους''. Δηλαδή εάν κάνει κάποιος το καθήκον του, δηλαδή το αυτονόητο, χρειάζεται και το αντίστοιχο έπαθλο. Η απονομή της μνείας έγινε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Στο ραδιόφωνο της Καστοριάς ο Γ. Κίρκος είπε ότι του το ζητούσαν φορτικά οι βραβευθέντες υπάλληλοι και αυτός το έκανε. Αλλά το ενδιαφέρον ..

είναι ποιοί μοιράζονται τους επαίνους. 
Για την απονομή μνείας δεν υπάρχει επιβάρυνση στον κρατικό προυπολογισμό και η παράγραφος του ΦΕΚ που δημοσιεύει το alfafm Καστοριάς είναι:

μοιρασαν μεταξυ τους τος επαινους"Το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ανωτέρω έγγραφο του Γενικού Γραμματέα, οι ανωτέρω προέβη σαν σε εξαιρετικές πράξεις, ήτοι υπερέβησαν τις υπηρεσιακές τους αρμοδιότητες και έδωσαν πραγματική μάχη για έναν περίπου μήνα επί εικοσιτετράωρης βάσης για την αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών στις πληγείσες ανωτέρω περιοχές και δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, αποφασίζουμε:

Απονέμουμε έπαινο στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: α) Καμπουρίδη Χαράλαμπο του Θεοφάνη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, β) Καραλευθέρη Ελευθέριο του Ιωάννη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων, γ) Κοϊμτσίδη Νικόλαο του Αναστασίου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων, δ) Μιχελάκη Βασίλειο του Πολύπαρπου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και ε) Γκάση Νικόλαο του Χρήστου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων, όλοι κλάδου ΠΕ Μηχανικών, με βαθμό Α’, ως ελάχιστη ηθική αμοιβή, για την προσφορά τους για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και καταστροφών στο νομό Καστοριάς, το Φεβρουάριο του 2010 και για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας."

Υπεράνω είναι η πατρίς ή τα χρήματα; 
Γιατί τόση πρεμούρα για την εύφημο μνεία; Γιατί το επόμενο διάστημα στην περιφέρεια θα προκυρηχθεί η θέση του γενικού διευθυντή. Με την εύφημο μνεία που πήραν - η οποία δεν κοστίζει τώρα σε χρήμα- τα παραπάνω υπηρεσιακά στελέχη θα μπορούν να  διεκδικήσουν με τα 70 μόρια που τους προσφέρει το δώρο του Κίρκου με ανταγωνιστικότερος όρους την θέση του γενικού διευθυντή.  Ο καλός μισθός του γενικού διευθυντή με τα τυχερά και την σύνταξη που έρχεται σε λίγο, είναι το σημείο τριβής στην περιφέρεια. Και εδώ αναδύεται έντονη  μυρωδιά καμαρίλας και σκοτεινής ίντριγκας.

Μια λεπτομέρεια που είναι χρήσιμη. Τα 70 μόρια του επαίνου, ξεπερνούν τις γλώσσες που μπορεί να μιλά κάποιος, τις μεταπτυχιακές σπουδές που έχει κάνει και μπορεί να ισοφαρίσει ακόμη και το διδακτορικό που μπορεί να έχει κάποιας υποψήφιος για την θέση

Ανεπίτρεπτο
Οι Β. Μιχελάκης και Χ. Καμπουρίδης είναι συνδικαλιστές της περίφημης ΠΑΣΚΕ ΔΥ. Μάλιστα ο Β. Μιχελάκης είναι επί πολλά έτη πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην περιφέρεια και ταυτόχρονα διευθυντής σε θέσεις που του εμπιστεύθηκε ο Κίρκος. Δηλαδή ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ διαπραγματεύτηκε στα κρυφά με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μόνο για τον εαυτό του και την  δική του προσωπική ανέλιξη. Κάτι ανάλογο έκαναν και οι υπόλοιποι Ν. Κοϊμτσιδης (κάνει τον δημοσιογράφο στο west), Ε. Καραλευθέρης και Ν. Γκάσης