Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavasΔιαβάζω αναλύσεις και σχόλια από σοβαρούς ανθρώπους που εκτιμώ, για τα προχθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Καραϊσκάκη. Διαφωνώ με αρκετούς ακόμη και εάν πρόκειται για τους δυνατούς σχολιαστές των γεγονότων της μπάλας.

Η προχθεσινή «καφρίλα» στο Καραϊσκάκη αντικατοπτρίζει σε υπέρτατο βαθμό την καθημερινή μας

κουλτούρα στα πράγματα, που όχι μόνο μας ταιριάζει, αλλά και μας εκφράζει απόλυτα. Δεν είμαι και πολύ του αθλήματος αλλά παρατηρώ, ότι για τον Σισέ και τον Λέτο μιλούν από τετράχρονα πιτσιρίκια, οι αλβανοί εργάτες στο γιαπί, έως και οι γιάπηδες φαρμακοτρίφτες, δικηγόροι, καθηγητές, ακόμη και παπάδες στα πολύ μουλωχτά.

Πήγα αΑπό τα θλιβερά επεισόδια στο Καραϊσκάκηςπό περιέργεια κάποιες φορές σε διάφορα καφέ αυτά με τις θηριώδη οθόνες, όπου οι φίλαθλο-οπαδοί παρακολουθούν το ματς. Το ανεξέλεγκτο πάθος και την οργή του «κάφρου» που πετά το βαρελότο στο παίκτη που βρίσκετε στο σημαιάκι του κόρνερ, όπως και κάθε τι άλλο «ευγενές» που διακρίνει κανείς στις κερκίδες όσο το επιτρέπουν οι κάμερες της tv, το βλέπεις να ξεφυτρώνει, να υπάρχει εκεί, δίπλα σου σε κάθε καφενείο, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά ης χώρας.

Όλοι αυτοί οι «θυμωμένοι» ενώ ξεσαλώνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα - από το ματς των αιωνίων μέχρι και της παλιοπετινίτσας - κάθονται σαν «κότες» όταν υπάρχουν αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ η ΟΥΕΦΑ. Ακόμη και οι μεγαλοπαράγοντες των ομάδων φοράνε την στολή του ευγενούς και μαζί με τα παιδιά και τα σκυλιά τους κάθονται στην κερκίδα των επισήμων.

Είναι ενοχλητικό ότι για την προστασία της «καφρίλας», ξεροσταλιάζουν χιλιάδες αστυνομικοί μέσα και έξω από το γήπεδο και στο τέλος ο λογαριασμός πληρώνεται από όλους. Ακόμη και από τον κτηνοτρόφο της Πίνδου που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε γήπεδο και όχι από τα αφεντικά των ομάδων και την οπαδική οικογένεια.

Και επειδή τα λεφτά είναι πολλά, ήρθαν οι κιτρινοφυλλάδες με τα οπαδικά σύμβολα να σιγοντάρουν την ασχήμια, να χαϊδέψουν κλούβια μυαλά των οπαδών της θύρας, να ρίξουν τηγανόλαδο στις ήδη ταλαιπωρημένες ψυχές που βρίσκονται σε σημείο ζέσεως, και τέλος ,να επωάσουν χωρίς να το καταλάβουμε καλά – καλά το αυγό του φιδιού.

Και όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα πέφτει και καμιά τιμωρία. Σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά γήπεδα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο χώρο της πολιτικής. Είτε πάρεις μίζα ως πολιτικός η υπουργός, είτε φανείς επίορκος απέναντι στο πολιτικό σου καθήκον, είτε σκοτωθεί άνθρωπος με το αυτοκίνητο σου (στο παρελθόν υπήρξε περίπτωση βουλευτή της ΝΔ) δεν υπάρχει ποινική δίωξη δεν θα υπάρξει τιμωρία γιατί υπάρχει η ασυλία.
Με αυτό το ξεδιάντροπο οπαδικό και διχαστικό κλίμα που καλλιεργούν όλοι οι παραπάνω , ας ελπίσουμε ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα θρηνήσουμε θύματα.