Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavas

Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα πόλεμο νεύρων η ακόμη και τακτικής ανάμεσα στην Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντου και των φρέσκων αντιδημάρχων του νεοσύστατου δήμου Σερβίων -Βελβεντού που θέλουν διακαώς να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Όλα ξεκίνησαν από ένα έγγραφο που φέρει την σφραγίδα της ΜΚΟ και τις υπογραφές του Μ. Στεργίου και της πρόεδρου του ορειβατικού Ε. Μαλιούση, όπου ζητείται «να επιληφθούν οι υπηρεσίες του δήμου για να αποχιονισουν το δρόμο προς το καταφύγιο του συλλόγου».

Το koinwnia_politwnέγγραφο πρωτοκολλήθηκε και ανέλαβε να το διεκπαιρεώσει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Παναγιωτούλας. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στο vetonews.gr η πρόεδρος Ε. Μαλούση «μετά την αποχώρησή της από το δημαρχείο, της τηλεφώνησε ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και αρμόδιος για το Βελβεντό Ν. Λαζαριώτης», ο οποίος της δήλωσε ότι «το αίτημα για να αποδεκτό πρέπει να το ζητήσει ο ορειβατικός σύλλογος χωρίς την σφραγίδα η την μτο επίμαχο εγγραφο της Κοινωνιας των πολιτωνεσολάβηση της ΜΚΟ».

Η Ε. Μαλούση ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός, για να εισπράξει την απάντηση ότι «η ΜΚΟ το πατρατραβάει». «Εσείς το παρατραβάτε» του απάντησε η Μαλούση και «στο Βελβεντό αποφασίσαμε ότι διεκδικούμε από τον δήμο, να το ζητάμε μέσω της ΜΚΟ». Τελικά το αίτημα δεν διατυπώθηκε με σφραγίδα του ορειβατικού και το μηχάνημα για τον καθαρισμό του δρόμου δεν έφτασε ποτέ στο Βελβεντό.

Από την πλευρά του ο Ν. Λαζαριώτης παραδέχτηκε όλη την στιχομυθία και δήλωσε στο vetonews ότι ''αυτό που ζητάμε ως δημοτική αρχή είναι να μας δηλώσουν γραπτώς από το βελβεντο εάν επιθυμούν να εκφράζονται μέσα από την ΜΚΟ η μέσα από τους υπάρχοντες φορείς. Το μεικτό σχήμα δεν θα γίνει αποδεκτό''. Στο ερώτημα που του ετέθη εάν αναγνωρίζει την ΜΚΟ ως φορέα του Βελβεντού δήλωσε ότι «την αναγνωρίζει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχει από το νόμο». Μάλιστα σημείωσε και την εξαιρετική δουλειά που έκαναν (ΜΚΟ) με τις προτάσεις και μελέτες που κατέθεσαν στο δήμο «τις οποίες θα λάβουμε υπ'όψιν μας».

Το σημείο τριβής ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την πλειοψηφία των φορέων και πολιτών του Βελβεντού είναι ότι αυτοί θέλουν να εκφράζονται μέσα από την ΜΚΟ που έχουν συστήσει, γεγονός που δεν γίνεται αποδεκτό από τον δήμο. Ο δήμος από την πλευρά του με μια εκβιαστική λογική τους ζητά να εκχωρήσουν τα δικαιώματα τους στην ΜΚΟ προκειμένου να την καταστήσουν ως επίσημο συνομιλητή του δήμου. Οι άλλοι αντιτείνουν ότι δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση για το Βελβεντό υπενθυμίζοντας την αποχή των εκλογών.

Το τελευταίο γεγονός φαίνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό στα πολιτικά στελέχη του δήμου. Κάποιοι που βρίσκονται πολύ κοντά στο Β. Κωνσταντόπουλο πιστεύουν ότι ''ο χρόνος είναι με το μέρος τους, εκτιμώντας ότι η κούραση και χαμηλή ψυχολογία θα κάμψουν το φρόνημα των Βελβεντινών και ότι στο τέλος θα κυλήσουν όλα όπως τα έχουν σχεδιάσει''.

Από την άλλη οι Βελβεντινοί αναγνωρίζουν την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει επιμένουν όμως στις πολιτικές επαφές που έχουν προγραμματίσει και δηλώνουν ότι ''θα συνεργαστούν με την δημοτική αρχή μέσα από την ΜΚΟ που έχουν συστήσει χωρίς να απεμπολούν τους στόχους που έχουν θέσει''. Ακόμη δηλώνουν με νόημα ότι «καψόνια και προσβλητικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες για πρόσωπα που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση».