Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 21:02

Οι επιχειρήσεις της Φλώρινας ακόμα περιμένουν χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) Ερώτηση στην βουλή απο τον Γιάννη Αντωνιαδη 



 

Στις 12 Ιουλίου 2018 και στο Πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, παρουσία του πρωθυπουργού, του τότε αν. υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, αποφασίστηκε η σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ). 
Σκοπός της σύστασης του ΤΑΔΥΜ είναι η βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, το Ταμείο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους και προς όφελος των επιχειρήσεων. Ενδεικτικά αναφέρω τα δάνεια, μικροδάνεια (για πολύ μικρές επιχειρήσεις), εγγυητικές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης, ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις κλπ. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενίσχυσης του επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΤΕΑΝ θα συμμετέχουν με το ποσό των 5 εκ. € η κάθε πλευρά. Από τα 5 εκ. της συμμετοχής της Περιφέρειας, 3 εκ. προέρχονται από την ΠΕ Κοζάνης, 1 εκ. από το ΕΒΕ Κοζάνης, 1 εκ. από το ΕΒΕ Φλώρινας, αξιοποιώντας χρήματα του τοπικού πόρου.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τα χρήματα που θα μπορούσε να λάβει ως χαμηλότοκο δάνειο ένας ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος, κυμαίνονται μεσοσταθμικά στις 10.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που θα βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας να συνεχίσουν να κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους και να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο όπως συνέβη με το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή. 
Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την πορεία του ΤΑΔΥΜ και την παροχή φθηνού χρήματος στις επιχειρήσεις. Το έργο δείχνει να έχει βαλτώσει, προδίδοντας τις ελπίδες των επιχειρηματιών της περιοχής.  
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ);
  2. Πότε επιτέλους οι επιχειρήσεις της Φλώρινας θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ);

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 
Γιάννης Αντωνιάδης

...

[Περικομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 21:14