Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 13:04

Ο Συριζα Φλώρινας για την επίσκεψη Κεραμέως: Η Κεραμέως μας είπε «Φάτε μάτια ψάρια» για ακόμη μια φορά…

Μετά την συστηματική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας και της ‘αρίστης’ κυβερνήσεως για την υγεία εκατοντάδων μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και του κοινωνικού συνόλου, η καθιερωμένη γαλάζια στρατηγική των εθιμοτυπικών επισκέψεων του τύπου «Φάτε μάτια ψάρια» συνεχίζει ακάθεκτη,

παραδίδοντας την σκυτάλη αυτή τη φορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. 

Με μεγάλη μας λύπη βέβαια, διαπιστώσαμε πως για ακόμη μια φορά τόσο η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, όσο και η νεοεκλεγείσα ΔΕΕΠ Φλώρινας της ΝΔ, δεν προωθούν λύσεις στα δεκάδες προβλήματα της εκπαίδευσης που μαστίζουν την περιοχή μας, όχι επειδή απλά δεν έχουν κάποιον στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά επειδή δε γνωρίζουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας μιας ακριτικής περιοχής. Είναι άλλωστε συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό στα σχολεία, τα οποία φαίνεται πλέον να λειτουργούν με περισσότερα προβλήματα και υπό χειρότερες επιδημιολογικές συνθήκες. 

Η κ. Υπουργός, αρκέστηκε σε γλαφυρές δηλώσεις που θυμίζουν άλλες δεκαετίες, όπως: «Είναι καθήκον και χαρά μας να είμαστε κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, όπως η Φλώρινα», χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα για τα πάγια αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που επιμένει να μην ικανοποιεί η ίδια, όπως: άμεσα μέτρα για μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν παροχή σε όλους, των αναγκαίων μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κλπ.), μέριμνα στις τοποθετήσεις αναπληρωτ(ρι)ών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, άδειες ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας κι οτιδήποτε άλλο απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.  Αντ’ αυτού προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων της Φλώρινας, όπως προσφάτως στηλίτευσε η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα, σε αντίστοιχη κοινοβουλευτική της ερώτηση. 

Η κ. Υπουργός, έστειλε μήνυμα από την ακριτική (και εξαιρετικά κρύα) Φλώρινα, ευχαριστώντας  τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, επιλέγοντας ως ντεκόρ το Πειραματικό Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας και το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας. Επέλεξε να επισκεφθεί (εντελώς τυχαία) τις νεότερες σχολικές εγκαταστάσεις της πόλης, αποσιωπώντας το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων σχολικών κτιρίων της περιοχής, έχει περάσει τα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας τους και χρήζουν τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου για να θερμανθούν επαρκώς. Βέβαια, κατά τη γνώμη μας, καλό θα ήταν να επισκεφθεί στη διάρκεια του χειμώνα και εν μέσω πανδημίας (με αίθουσες που πρέπει να αερίζονται όταν έξω επικρατεί δριμύ ψύχος) τις προκάτ κατασκευές του 3ο Δημοτικού Σχολείου, τις σχολικές εγκαταστάσεις των χωριών της ΠΕ Φλώρινας με κακοκαιρία και τις χωρισμένες με γυψοσανίδες τάξεις και ύστερα να προβεί σε δηλώσεις.   

Χαρακτηριστική και προβλέψιμη ήταν φυσικά και η αφωνία της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας, των αυθόρμητων χειροκροτητών του κόμματος και των πρωταθλητών των selfie φωτογραφιών με κυβερνητικά στελέχη, που κατά τα άλλα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Ούτε λέξη για την περαιτέρω συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ούτε λέξη για την στελέχωσή του, ούτε λέξη για την πρόσβαση των ΑμεΑ, ούτε λέξη για την κατάργηση των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα (Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής – Τμήμα Κινηματογράφου) και φυσικά, ούτε λέξη για τα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας. Άραγε υπήρξε κανείς να υποδείξει στην κ. Κεραμέως τη ζημιά που προκάλεσε η ΕΒΕ στην Γεωπονική Σχολή; Μίλησε κανείς για την εγκληματική Τράπεζα Θεμάτων και την μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο; Υπήρξε κάποιος να της υποδείξει πως η κατάργηση των διετών Τμημάτων των ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ, δεν ωφελεί τον τόπο; 

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν έμπρακτα, πως μάλλον δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και αρκούνται σε ευχολόγια και εθιμοτυπικές επισκέψεις στην «ακριτική Φλώρινα» που θυμίζουν άλλες δεκαετίες. Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να βρίσκεται ξανά αντιμέτωπο με μια έξαρση κρουσμάτων, κυβέρνηση-υπουργείο-τοπικά στελέχη της ΝΔ, κρύβουν τα προβλήματα κάτω από  το χαλί, παίζοντας επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια με την υγεία όλων μας και φωνάζοντας με χαμόγελο «Φάτε μάτια ψάρια». 

Εμείς απλά τους λέμε ότι χορτάσαμε «επικοινωνία» και ότι επιτέλους αναμένουμε αυτό το τεράστιο έργο που συνεχώς εξαγγέλλουν, γιατί προς το παρόν η Φλώρινα μόνο χάνει από τη δραματική τους παρουσία. 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 13:09