Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 12:12

Στην αντεπίθεση ο περιφερειακός σύμβουλος Γρεβενων Α. Δασκαλόπουλος: Κάποιοι δεν θέλουν το Ελεγκτικό συνέδριο να προχωρήσει στην ερευνά του για τις χαμένες μελέτες της ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Την έντονη αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου και εντεταλμένου συμβούλου για θέματα διαφθοράς στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνη Δασκαλόπουλου, προκάλεσε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να απορρίψει, εν μέρει ,  το αίτημα του για τη κάλυψη της εκτός έδρας μετακίνησής του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το αίτημα του κ. Δασκαλόπουλου αφορούσε την τετραήμερη (από 20 έως 23 Ιουνίου) μετακίνησή του στην Αθήνα για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ως εντεταλμένου συμβούλου για θέματα διαφθοράς, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή του στη συνεδρία-ημερίδα του ΟΟΣΑ για το πρόγραμμα Παροχής Τεχνικής Βοήθειας για τη καταπολέμηση της διαφθοράς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λοιπόν της Οικονομικής Επιτροπής και της συζήτησης επί του θέματος, υπήρξε παρέμβαση του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής,  Περιφερειακού συμβούλου ΠΕ Καστοριάς κ. Σαββόπουλου, ο οποίος έθεσε αιχμηρά το ερώτημα, γιατί υπάρχει αίτηση από τον εν λόγω περιφερειακό σύμβουλο για την «κάλυψη» τριών διανυκτερεύσεων, ενώ  το συνέδριο – ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε, διήρκεσε κάποιες ώρες της 22ας Ιουνίου; 

Με τον κ. Σαββόπουλο συμφώνησε και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Μαρία Καρυπίδου, με αποτέλεσμα, τελικά, η Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει κατά πλειοψηφία τα οδοιπορικά  για μια ημέρα. 

Όπως προαναφέραμε, η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος κατέθεσε στις 5 Ιουλίου την εξής  επερώτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

« Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να με ενημερώσετε γιατί οι τέσσερις (4) ημέρες οδοιπορικών που εγκρίθηκαν αρχικά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Καρυπίδη Θεόδωρο για τη μετακίνησή μου στην Αθήνα από 20 έως 23/6/2017 περιορίστηκαν σε μία στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 4/7/2017».

Μιλώντας στη «Πρωινή», ο κ. Δασκαλόπουλος έδωσε μία άλλη διάσταση στο όλο θέμα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: « Η παρουσία μου στην Αθήνα για το τετραήμερο 20/23 Ιουνίου κατόπιν σχετικής έγκρισης από τον κ. Περιφερειάρχη, δεν είχε να κάνει μόνο με τη παρουσία μου στις 22 του μήνα στο συνέδριο του ΟΟΣΑ αλλά και με άλλα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου ως εντεταλμένου συμβούλου για θέματα διαφθοράς. Συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθώ το Ελεγκτικό Συνέδριο και να ενημερωθώ γιατί ο Επίτροπος δεν ήρθε στις 15 Μαΐου στη Δυτική Μακεδονία, όπως ήταν προγραμματισμένο, για τα θέματα που αφορούσαν την υπόθεση των χαμένων μελετών της ΠΕ Γρεβενών. 

Επομένως , στις 20 Ιουνίου ταξίδεψα για Αθήνα, στις 21 είχα τη συνάντηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την επομένη συμμετείχα στο συνέδριο του ΟΟΣΑ. Μάλιστα επέστρεψα την ίδια ημέρα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, αν και θα μπορούσα να επιστρέψω της επόμενη ημέρα. 

Εκτός αυτού, κατά τη μετακίνησή μου στην Αθήνα διανυκτέρευσα σε συγγενικά μου πρόσωπο, όπως κάνω πάντα,  όποτε δεν  υπάρχουν έξοδα διανυκτέρευσης αλλά μόνο τα οδοιπορικά για τρεις ημέρες.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι,  πίσω από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή επί του θέματος, κρύβονται άλλα πράγματα και όχι το να «γλιτώσουμε» τα 80 ευρώ της μετακίνησή μου στην Αθήνα. 

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Δυτική Μακεδονία για το θέμα με τις χαμένες μελέτες της ΠΕ Γρεβενών, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να προστατεύσουν κομματικούς τους φίλους και ομοϊδεάτες συνοδοιπόρους και να δικαιολογήσουν τη δική τους ανυπαρξία  στα 4 χρόνια που αυτοί ήταν στη πολιτική ηγεσία, όπου δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την αντιμετώπιση θεμάτων διαφθοράς». 

πηγη: Πρωϊνή» Γρεβενών
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 13:15