Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:13

«Trezoros: Οι χαμένοι Εβραίοι της Καστοριάς»

Δείτε το αφιέρωμα της εκπομπής “Modern Odyssey” για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, αύριο Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 στις 8:30 π.μ., στις 4:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ
. στο BronxNet channel 67 Optimum/ 2133 FiOS, διαδικτυακά στο bronxnet.tv και σε απ’ ευθείας μετάδοση μέσω του BronxNet στο YouTube.
Στην ειδική έκδοση της εκπομπής «Σύγχρονη Οδύσσεια», η οικοδεσπότης Δρ Δέσποινα Αφεντούλη παίρνει συνέντευξη από τον Λάρι Ρούσο, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Trezoros: Οι χαμένοι Εβραίοι της Καστοριάς», για ορισμένες από τις παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες στην ιστορία, τους Εβραίους της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και του Ολοκαυτώματος, οι Έλληνες Ορθόδοξοι ηγέτες και ο ελληνικός λαός διακινδύνευσαν τη ζωή τους και αντέδρασαν στη ναζιστική καταπίεση για να βοηθήσουν στη διάσωση Εβραίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε αναγνώριση της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, αυτή η συζήτηση περί επιβίωσης και αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων ή εθνικής καταγωγής, καλύπτει θέματα και ζητήματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεχαστούν.
«Ανεξάρτητα από τον χρόνο και τον τόπο, το καλύτερο αντίδοτο στις κοινωνικές παθογένειες, όπως η προκατάληψη, οι διακρίσεις και η βία, είναι να μάθουμε από το παρελθόν για να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν και να προωθήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε την ηθική ευθύνη να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη και να αποτρέψουμε τέτοια δεινά. Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν, γιατί μας αφορούν όλους, την καθεμία και τον καθέναν ξεχωριστά και είμαι ευγνώμων που μπορώ να τις μοιραστώ στο BronxNet»
– Δρ Δέσποινα Αφεντούλη (
Despina Afentouli
)
Συντονιστείτε στο τηλεοπτικό κανάλι BronxNet 67 Optimum / 2133 FiOS στη Νέα Υόρκη (Bronx) και διαδικτυακά στο bronxnet.tv την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου στις 8:30 π.μ. και επιπλέον στις 4:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. (ώρες Αμερικής)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:18